Annonce
Ringkøbing

Venter spændt på svar: Vil Lokale- og Anlægsfonden støtte ambitiøst sti-projekt ved Vonå?

Vonå er den blå rygrad i stiprojektet, som fuldt realiseret vil koste omkring 20 millioner kroner. Foto: Mads Dalegaard. Scanpix.
20.000 kroner fra lokalpulje gør det muligt for kræfterne bag stiprojekt Den Blå Trail at holde seminar/workshop i starten af det nye år; Lokale- og Anlægsfonden har endnu ikke meldt ud, om den vil støtte projektet.
Annonce

RINGKØBING: Hans Chr. Vestergaard, formand for Ringkøbing Udviklingsforum, kan lige se det for sig:

- Jeg kunne forestille mig, at vi sejlede til Gl. Sommerlyst i massevis af små både, og holdt et seminar eller en workshop der. Der er dog en hel del ting, der skal falde på plads først. Men hvad der står fast er, at hen på foråret vil vi holde et arrangement - gerne med en sjov og festlig tilgang - for de foreninger, lodsejere, enkeltpersoner og så videre, der kunne tænkes at have interesse i stiprojektet langs Vonå, siger han.

Pengene til arrangementet er på plads. Nordeafonden har lige bevilget 20.000 kroner fra lokalpuljen, og de skal netop bruges til seminaret/workshoppen.

- Formålet med arrangementet er at skabe opbakning til Det Blå Trail - den rekreative forbindelse langs Vonå og forhåbentlig få skabt et grundlag for, hvordan vi efterfølgende kan få nogle til at bidrage til vedligeholdelsen af de ting, der bliver skabt, siger Hans Chr. Vestergaard.

Visionen bag "Den Blå Trail" er, at Vonåen og dens nærmeste omgivelser vil blive et vigtigt rekreativt område. Foto: Jørgen Kirk/Scanpix.
Annonce

Lokale- og Anlægsfonden

Bag Den Blå Trail står Ringkøbing Udviklingsforum og Naturkraft. En arbejdsgruppe har - med arkitektfirmaet KRADS som rådgivere - hen over foråret og sommeren været i gang med projektet.

Står det til initiativtagerne bag den, skal Ringkøbing Fjord og Stadil Fjord forbindes af et stinet langs Vonå med en række forskellige oplevelseselementer eller "nedslag" tilføjet.

Helt billigt bliver det ikke. Samlet lyder budgettet på 44 millioner kroner, men de 24 millioner kroner - pumpestationen og diget ved Naturkraft - er allerede realiseret, så for at etablere stier og forskellige "nedslag" langs Vonå, skal der findes 20 millioner kroner.

Krads og Ringkøbing Udviklingsforum er nu gået i gang med at søge relevante fonde, først og fremmest Lokale- og Anlægsfonden.

- Vi håber på at få svar fra Lokale- og Anlægsfonden engang i december, men sagen kompliceres lidt af, at fonden netop er ved at flytte til Nyborg, siger Hans Chr. Vestergaard.

- Uanset hvad svaret bliver, er jeg dog sikker på, at projektet nok på én eller anden måde vil blive realiseret, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Bjergtagende solopgang

Annonce