Annonce
Ringkøbing-Skjern

Venstres gruppeformand er imod kæmpeskoler: Byg nyt til de ældste elever i Skjern og sælg Kirkeskolen

Venstres gruppeformand Jakob Agerbo (V) advarer mod gigantskoler i centerbyerne. Arkivfoto: Tommy Kofoed.
Jakob Agerbo (V) mener - i modsætning til flere partifæller - at skoler både kan blive for små og for store Og så har han sit eget forslag til fremtidens skolestruktur i Skjern.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Mens byrådspolitikere har stået i kø for at frede små skoler i forbindelse med skolestrukturdebatten, så er der længere i mellem de folkevalgte, som er bekymrede for, at en sammenlægning af skoler i centerbyerne kan gøre dem for store.

Men en af dem er Venstres gruppeformand Jakob Agerbo, der til dagligt arbejder som skoleleder i Stauning.

Annonce

Kæmpeskoler nej tak

Han mener, at skoler både kan blive for små og for store. Agerbo ønsker ikke at sætte tal på, hvornår han mener, at en skole er for lille.

Til gengæld er han ikke i tvivl om, at kæmpeskoler  i Ringkøbing og Skjern også er problematiske, hvis eleverne bliver samlet på én matrikel, som er en af mulighederne i skolestrukturvalgets rapport.

- Der bliver snakket om at samle eleverne på én skole i centerbyerne. Jeg kan ikke gå ind for skoler på 1000 elever. Det er simpelthen for stort, siger han og fortsætter:

- Hvis alternativet er at drive skoler fra to matrikler, så skal de have hver sin leder. Der er nødt til at være en ansvarlig leder hvert sted. Det duer ikke, at lederen sidder på en anden skole en del af tiden, lyder kritikken.

Dermed er Jakob Agerbo ikke begejstret for dem model, som man netop har fået i Ringkøbing, hvor Ringkøbing Skole og Alkjærskolen har samme leder.

Annonce

Byg nyt i Skjern

I Skjern har politikeren sit helt eget forslag til en ny struktur.

- Jeg mener, man burde bygge en ny skole til overbygningseleverne ved Fredsskoven og Skolebyen. Jeg har undersøgt det lidt, og det ser ud til at være praktisk muligt. Det er vist ovenikøbet kommunal jord, siger han.

Den nye skole vil ligge tæt på ungdomsuddannelser og give mulighed for synergi i forhold til faglokaler og muligheder for at udbyde anderledes valgfag. Byggeriet kunne blive finansieret af anden del af Agerbos forslag.

- Jeg ville sælge Kirkeskolen, der ligger inde i byen, og samle de øvrige elever på Amagerskolen, siger han.

Jakob Agerbo understreger, at han kun vil lægge stemme til ændringerne, hvis der bliver sat penge af skolebyggeriet.

- Nu er der blevet diskuteret skolestruktur i Skjern i fem år. Der har været holdt workshops og holdt møder - uden at der er sket noget, siger han.

Annonce

Partifælle er med

Partifælle, næstformand i børne- og familieudvalget og skolestrukturudvalget, Bjarne Svendsen, hører til de Venstrefolk, der kæmper for at bevare de små skoler. Men han er også lun på Agerbos idé om en ny skole til de ældste elever i Skjern.

- Den kan jeg godt være med på. En faseopdelt skole, hvor de store er ét sted og de øvrige på en anden matrikel, kan sagtens fungere. Jeg mener så godt, at de kan han samme ledelse. Dér bliver vi nok ikke enige, siger Bjarne Svendsen.


Nu er der blevet diskuteret skolestruktur i Skjern i fem år. Der har været holdt workshops og holdt møder - uden at der er sket noget.

Jakob Agerbo, byrådsmedlem for Venstre.


Bjarne Svendsen anerkender, at der er nødt til at ske noget med skolestrukturen i Ringkøbing-Skjern, hvis den skal fremtidssikres.

- Det er nok urealistisk at bevare alle skoler. Hvordan det hele ender, tør jeg ikke sige noget om endnu, siger han.

Annonce

Savner en indstilling

Børne- og familieudvalget kommer - ligesom det skolestrukturudvalg, der siden januar har dykket ned i tal og modeller -valgt ikke at komme med en indstilling på byrådet.

Det ærgrer Jakob Agerbo.

- Det ville have betydet rigtig meget for den politiske diskussion, hvis der fulgte en indstilling med. Nu bliver det op til de enkelte politikere. Dermed står skolestrukturudvalgets arbejde slet ikke mål med indsatsen, mener Venstres gruppeformand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavler føler sig hængt ud: Vi skjuler ikke vores ansatte for myndighederne

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Skjern For abonnenter

Far sløjfede et dige for 27 år siden - nu har sønnerne fået dom for, at de skal bygge det igen

Ringkøbing

Handelsskoleelev ramt af corona: Elever og lærere skal blive hjemme

Annonce