x
Annonce
Mærkedage

Venstrefløjens førstedame

Foruden sit arbejde for den politiske venstrefløj og sit journalistiske virke er Bente Hansen forfatter til en række bøger. Onsdag den 4. marts fylder hun 80 år. (Arkivfoto) Benita Marcussen/Ritzau Scanpix
Bente Hansen fra Videbæk har båret mange kasketter gennem årene. Både i Rødstrømperne, på Dagbladet Information og som forfatter. Den 4. marts fylder hun 80 år.

Videbæk: Bente Hansen er kendt for sit politiske arbejde, herunder sin indsats i bevægelser imod atomvåben, imod Vietnamkrigen og for Rødstrømperne.

Desuden har hun i mange år haft virke som journalist og forfatter. Den 4. marts fylder Bente Hansen 80 år.

Hun forlod barndomsbyen Videbæk til fordel for studiet til litteraturmagister i København, hvilket hun færdiggjorde i 1966.

På et studenterseminar under koldkrigsårene mødte Bente Hansen en gruppe unge fra blandt andet Sovjetunionen.

Dette møde blev inspirationen til mange års dedikeret politisk arbejde for den politiske venstrefløj.

Hun meldte sig dog ind i SF og gik siden til Venstresocialisterne.

Sidstnævnte parti var hun medstifter af som reaktion på "gammelmandsvældet" i SF, som hun var utilfreds med.

Herefter blev Bente Hansen partiløs og engagerede sig i kvindebevægelsen, herunder Rødstrømperne, som hun var en central drivkraft i.

Bente Hansens politiske engagement skulle senere hen give hende tilnavnet "Venstrefløjens forkvinde".

Når Bente Hansen ser tilbage på sin indsats i kampen mod samfundets autoriteter, vurderer hun, at det antiautoritære oprør langt hen ad vejen er lykkedes.

Ud over det aktivistiske arbejde har Bente Hansen i mange år fungeret som journalist.

Først som del af redaktionen på bladet Algier Frit. Siden i redaktionen på blandt andre bladet Politisk Revy, tidsskriftet Fælleden og Dagbladet Information.

Som chefredaktør på Information blev Bente Hansen genstand for kontrovers.

Ud af 36 journalister var hun én af tre kvindelige ansatte. Ifølge Bente Hansen prøvede hendes mandlige kolleger på avisen at slippe af med hende.

Derfor valgte hun selv at forlade posten i 1977, to år efter hun havde sagt ja til posten.

Herefter forsatte karrieren på medier som på B.T., Søndags-BT og DR.

Bente Hansen flyttede i 1968 sammen med musikeren Benny Holst. De blev skilt ti år senere. Sammen har de børnene Johanne Holst og Hasse Holst.

Foruden det politiske og journalistiske arbejde er Bente Hansen forfatter til en række bøger.

Forfatterskabet, der strækker sig over mere end 50 år, omfatter blandt andet digte og bøger om samfundskritik, ligesom hun ofte har trukket på erfaringer fra sit eget liv.

Bente Hansens seneste bog, "Ugudelighed? Tro, tvivl og tøven", udkom i 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce