Annonce
Indland

Venstrefløjen: Ingen SV-regering med vores mandater

Hverken SF eller Enhedslisten vil være med i et eventuelt parlamentarisk flertal med Venstre efter valget.

Hvis Lars Løkke Rasmussens tanker om en mulig SV-regering skal blive til virkelighed, bliver det hverken med stemmer fra Enhedslisten eller SF.

De to partier kan ikke se sig selv som en del af et flertal i Folketinget, som Venstre indgår i.

- Venstre har i fire år ført en politik, der ikke var ambitiøs nok på klimaområdet, partiet vil ikke styrke velfærden på den måde, som vi vil, og Venstre vil ikke afskaffe kontanthjælpsloftet.

- De vil modarbejde den politik, vi vil føre, og derfor kan vi selvfølgelig ikke støtte det, siger Jacob Mark, der er gruppeformand for SF.

Han er glad for, at Løkke under valgkampen har tilkendegivet, at han bakker op om SF-mærkesager som flere penge til uddannelse og til igen at tage imod kvoteflygtninge.

- Men medmindre Venstre hen over natten pludselig bliver et solidarisk og grønt parti, så tror jeg ikke på støtte fra SF til en SV-regering. Vi har to forskellige retninger, siger han.

Pernille Skipper, der er politisk ordfører for Enhedslisten, kan heller ikke blåstemple en SV-alliance.

- Hvis Løkkes forslag bliver til virkelighed, bliver det en spildt chance for at gøre noget for vores klima og vores velfærd.

- Hans velfærdsløfte går jo kun ud på lige præcis at bruge så mange penge, så det svarer til status quo. Så bliver det jo ikke bedre, end det er nu, siger hun.

Skipper afviser klart, at partiet kan indgå i et samarbejde om en regering, som Venstre er en del.

- Jeg kan klart afvise, at vi kommer til at støtte en SV-regering.

- Jeg vil også gerne opfordre Socialdemokratiet til at afvise det meget klart, så vi kan slå fast, at en stemme på S ikke risikerer at blive en stemme på Lars Løkke Rasmussens politik.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce