Ringkøbing-Skjern

Venstre ville hyre KD'er som lokal spindoktor

Det er ikke kun Kristendemokraterne, som har kigget efter en spindoktor hos konkurrenten - Venstre har selv forsøgt det samme. Tegning
Det er ikke kun Kristendemokraterne, som har været på jagt efter kommunikationshjælp hos konkurrenten. I månederne før folketingsvalget i 2015 forsøgte Venstre at ansætte en kristendemokrat som rådgiver.

Ringkøbing-Skjern: Det gav masser af ballade i Venstre, da Kristendemokraterne valgte at finde deres kampagnerådgiver til det kommende folketingsvalg i Venstres byrådsgruppe.

Nu viser det sig, at Venstre selv tidligere har forsøgte at hyre kommunikationshjælp hos netop Kristendemokraterne.

I 2015 blev Jens Kristian Lynderup, der både den gang og nu er medlem af Kristendemokraterne, spurgt, om han ville være lokal spindoktor for Venstre i Ringkøbing-Skjern i forbindelse med kommunalvalg og det folketingsvalg, som blot lå nogle måneder forude.

Opringningen kom fra daværende kommuneformand Jens Nicolai Vejlgaard, der bekræfter jobtilbuddet.

Ifølge Lynderup var han ikke den eneste kandidat.

- Han sagde, at Venstre havde flere navne på listen, men om jeg ikke ville overveje det grundigt. Jeg spurgte, om det var som privatperson eller gennem mit arbejde på Videbæk Bogtrykkeri og fik at vide, at det var som privatperson. Men jeg sagde pænt nej tak til opgaven - og til at få ekstra tid til at genoverveje min beslutning, fortæller Jens Kristian Lynderup.

Den gang undrede kristendemokraten sig over jobtilbuddet, men hans undren blev ikke mindre, da fremtrædende Venstrefolk for halvanden måned siden kritiserede, at Kristendemokraterne var gået på rov hos Venstre, da de hyrede den nu forhenværende Venstremand Svend Boye Thomsen som rådgiver. Sagen gav en masse intern ballade hos de liberale, og det endte som bekendt med at Boye valgte at melde sig ud af Venstre og nu er løsgænger i byrådet.

- Det var en lidt pudsig sag for mig, for jeg havde jo oplevet, at Venstre ikke selv havde holdt sig tilbage, siger Jens Kristian Lynderup.

Jens Nicolai Vejlgaard, der i sin tid forsøgte at ansætte kristendemokraten, mener ikke, at hans jobtilbud til kristendemokraten var noget problem.

- Jeg er sikker på, at man ikke kræver en bestemt partibog hos kommunikationsafdelingerne hos partierne på Christiansborg. For mig var det afgørende, at Lynderup hverken var folkevalgt eller aktiv i en partibestyrelse, lyder forklaringen i dag.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce