Annonce
Ringkøbing-Skjern

Venstre ville hyre KD'er som lokal spindoktor

Det er ikke kun Kristendemokraterne, som har kigget efter en spindoktor hos konkurrenten - Venstre har selv forsøgt det samme. Tegning
Det er ikke kun Kristendemokraterne, som har været på jagt efter kommunikationshjælp hos konkurrenten. I månederne før folketingsvalget i 2015 forsøgte Venstre at ansætte en kristendemokrat som rådgiver.

Ringkøbing-Skjern: Det gav masser af ballade i Venstre, da Kristendemokraterne valgte at finde deres kampagnerådgiver til det kommende folketingsvalg i Venstres byrådsgruppe.

Nu viser det sig, at Venstre selv tidligere har forsøgte at hyre kommunikationshjælp hos netop Kristendemokraterne.

I 2015 blev Jens Kristian Lynderup, der både den gang og nu er medlem af Kristendemokraterne, spurgt, om han ville være lokal spindoktor for Venstre i Ringkøbing-Skjern i forbindelse med kommunalvalg og det folketingsvalg, som blot lå nogle måneder forude.

Opringningen kom fra daværende kommuneformand Jens Nicolai Vejlgaard, der bekræfter jobtilbuddet.

Ifølge Lynderup var han ikke den eneste kandidat.

- Han sagde, at Venstre havde flere navne på listen, men om jeg ikke ville overveje det grundigt. Jeg spurgte, om det var som privatperson eller gennem mit arbejde på Videbæk Bogtrykkeri og fik at vide, at det var som privatperson. Men jeg sagde pænt nej tak til opgaven - og til at få ekstra tid til at genoverveje min beslutning, fortæller Jens Kristian Lynderup.

Den gang undrede kristendemokraten sig over jobtilbuddet, men hans undren blev ikke mindre, da fremtrædende Venstrefolk for halvanden måned siden kritiserede, at Kristendemokraterne var gået på rov hos Venstre, da de hyrede den nu forhenværende Venstremand Svend Boye Thomsen som rådgiver. Sagen gav en masse intern ballade hos de liberale, og det endte som bekendt med at Boye valgte at melde sig ud af Venstre og nu er løsgænger i byrådet.

- Det var en lidt pudsig sag for mig, for jeg havde jo oplevet, at Venstre ikke selv havde holdt sig tilbage, siger Jens Kristian Lynderup.

Jens Nicolai Vejlgaard, der i sin tid forsøgte at ansætte kristendemokraten, mener ikke, at hans jobtilbud til kristendemokraten var noget problem.

- Jeg er sikker på, at man ikke kræver en bestemt partibog hos kommunikationsafdelingerne hos partierne på Christiansborg. For mig var det afgørende, at Lynderup hverken var folkevalgt eller aktiv i en partibestyrelse, lyder forklaringen i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skoleledere om folketingspolitikere: Et klart løftebrud!

Læserbrev: Regeringen går mod egne løfter, når den vil spare på erhvervsskoler og gymnasier. 28,9 mio. på erhvervsskolerne og 18 mio. på gymnasier: så meget vil Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Konservative, Alternativet og Liberal Alliance spare om året fra 2021-2023. Dét vil ramme skolerne hårdt. Allerede nu er både erhvervsskoler og gymnasier hårdt ramt af det berygtede 2% omprioriteringsbidrag – en pæn indpakning af en årlig besparelse, der ikke kan undgås at tage en bid af kvaliteten af uddannelserne. Så glæden var stor, da vi kunne se, at denne besparelse var fjernet med finanslovsforslaget for 2020. Nuvel, selv den største optimist forventede nok ikke, at vi fik de penge tilbage, som allerede var forsvundet (og netop allerede taget direkte fra vores unge menneskers uddannelser), men vi var alligevel lettede over at besparelserne nu var fortid! Sådan gik det ikke. Besparelserne er en direkte konsekvens af en underfinansiering af den nye uddannelse: Forberedende Grunduddannelse (FGU). Et manglende budget på intet mindre end 60 millioner! Lad os, før alt andet, slå fast: vi bakker op om den nye FGU. Men vi er uforstående over for, at man ikke har fundet ”nye” penge til dette formål. Det er en svinestreg, intet mindre – at ungdomsuddannelserne igen skal ”bøde” med besparelser for at finansiere nye tiltag. I de kommende 10 år vil vi lokalt i Ringkøbing Skjern se et drastisk fald i størrelsen af ungdomsårgange. Det presser vores ungdomsuddannelser til max. Sammenholdes denne udvikling med de mange besparelser, kan dét at bevare et attraktivt uddannelsestilbud til de unge blive svært udfordret – hvilket vil gå ud over bosætningen. Det vil være en katastrofe for en kommune, der i forvejen har svært ved at tiltrække tilstrækkelig arbejdskraft.

Videbæk

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce