Ringkøbing

Venstre var klar til at fyre Qvist som formand

Jakob Agerbo (V) blev valgt til at afløse Lennart Qvist som Venstres gruppeformand. Han ser frem til at få arbejdsro i gruppen efter Qvist exit. Arkivfoto

Venstres byrådsgruppe stod klar med en fyreseddel til Lennart Qvist som udvalgsformand og undrer sig over, at Dansk Folkeparti bryder konstitueringsaftalen og freder Qvist.

Ringkøbing-Skjern: Hvis det stod til Venstres byrådsgruppe, var Lennart Qvist fortid som formand for socialudvalget efter sin pludselige udmelding af partiet.

Det stod klart efter Venstres gruppemøde mandag aften. Den nyvalgte gruppeformand Jakob Agerbo var overrasket over, at Dansk Folkeparti tidligere på dagen spændte ben for muligheden og fredede Qvist som formand.

- I byrådsgruppen var vi helt enige om at holde den konstitueringsaftale, som et enigt byråd står bag. Når Lennart Qvist selv har valgt at forlade Venstre, skal posten gå til en anden Venstremand. Jeg er ærgerlig over, at Dansk Folkeparti ikke har villet overholde aftalen, men vi kan ikke gøre noget ved det, siger han.

Ifølge Jakob Agerbo slår Dansk Folkepartis fredning af Qvist skår i byrådssamarbejdet.

- Det kan da godt blive svært at tro på, at en aftale er en aftale i fremtiden. Men det må vi se til budgetforhandlingerne, siger han.

Til gengæld er byrådsgruppen om ikke lettet, så tilfredse med at Qvist ikke længere er en del af Venstres gruppe.

- Der har været rigtig meget fokus på Lennart Qvist, som har haft svært ved at anerkende resultatet af kommunalvalget, og som gerne ville have haft, at tingene var gået anderledes. I byrådsgruppen ser vi meget frem til at fokusere på politikken og på det gode samarbejdsklima, vi har i gruppen. Vi oplever nemlig ikke, at den splittelse og uro i Venstre, som Lennart har snakket så meget om, understreger Jakob Agerbo.

Også Socialdemokratiet holdt gruppemøde mandag, og her tager man Dansk Folkepartis overraskende melding til efterretning. Men gruppeformand Søren Elbæk understreger, at han og partifællerne ville have overholdt konstitueringsaftalen, skriver han i en mail til Dagbladet.

- Sagen om Lennart Qvists udmelding af Venstre er først og fremmest en sag for Venstre. Det tilkommer ikke mig at kommentere yderligere på det. Jeg har hele tiden sagt, at hvis det kom dertil, at Venstre ønskede en ny formand for socialudvalget, eftersom deres formand havde meldt sig ud af partiet, så ville jeg henholde mig til den konstitueringsaftale, der er indgået i et samlet enigt byråd. Det står jeg ved - og det bakker en enig socialdemokratisk byrådsgruppe op om, skriver han og fortsætter:

- For os handler det om at være en troværdig aftalepartner, lyder det fra Elbæk.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Et Æ, et Ø og et Å: Rafaellas tatovering vil minde hende om en skøn tid i Vestjylland

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Skjern

Kjærgaard er færdig som kommunaldirektør

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tvinds Fælleseje øger sit millionoverskud

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Erhverv

Nu kan man snart få kinesisk mad i Borris igen

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

112

Vold: 15-årig knallertkører slået ned med teleskopstang

Ringkøbing-Skjern

Ikke i min baghave: Det er for let at slippe for upopulære vindmøller og biogasanlæg