Annonce
Ringkøbing-Skjern

Venstre vælger spidskandidat efter sommerferien

Formand for Venstre i Ringkøbing-Skjern Hans Christian Tylvad har indkaldt medlemmerne til den coronaforsinkede generalforsamling efter sommerferien. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce

Ringkøbing-Skjern: De skulle have valgt borgmesterkandidat i marts.

Men på grund af coronavirus måtte Venstre i Ringkøbing-Skjern udskyde sin generalforsamling og valget af frontfiguren til næste års kommunalvalg. Men nu er der sat ny dato på begivenheden.

Det bliver mandag den 24. august i Højmark Forsamlingshus.

Venstremedlemmer, der har en borgmester i maven, kan melde sig som partiets spidskandidat senest den 17. august.

I forbindelse med generalforsamlingen bliver der holdt opstillingsmøde, oplyser kommuneformand Hans Christian Tylvad.

Annonce

Fire år mere

Det er dog tvivlsomt, at der kommer nye kandidater på banen. Allerede i foråret afslørede borgmester Hans Østergaard, at han ønskede at genopstille.

Borgmesteren har høstet ros for sin første periode som kommunens politiske førstemand - både internt og af de politiske modstandere. Derfor vil det være en overraskelse, hvis der dukker en udfordrer op.

Mens der er sat dato på valget af spidskandidat til kommunalvalget, så er det endnu ikke besluttet, hvornår Ringkøbingkredsens nye folketingskandidat skal findes. Også det valg har været udsat på grund af corona.

Annonce

Stille kandidatjagt

I foråret fortalte kredsbestyrelsesformand Henrik Østergaard, at én kandidat havde meldt sig, og at én havde meldt sig som interesseret i at stille op.

Siden har kandidatjagten ligget helt stille, og derfor er der ikke kommet flere kandidater på listen.

I den nærmeste fremtid bliver der sat dato på fristen for at melde sig som potentiel folketingskandidat, ligesom det skal besluttes, hvornår opstillingsmødet skal gennemføres.

Det blev nødvendigt at finde en ny kandidat efter at Kenneth Mikkelsen valgte at trække sig efter halvandet år på posten. Det skete dels, fordi det ikke lykkedes ham at blive valgt til Folketinget, og dels fordi han havde svært ved at forene opgaverne som folketingskandidat i Ringkøbing-Skjern med jobbet som erhvervsdirektør i Herning og Ikast-Brande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Se fotos fra optagelse af tv-serie: Skuespillere klædt på til havnefest i 30 graders varme

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce