Ringkøbing

Venstre-uro optrappes: Kredsformand går af og smækker med døren

Ringkøbing Venstre-formand Bent Østergaard, til venstre, trækker sig som kredsformand. Her ses han på præsentationsmødet i Videbæk mandag med kommuneforeningsformand H.C. Tylvad og Lennart Qvist. Foto: Søren Palmelund

Bent Østergaard anklager Venstres organisation for at lade hånt om neutraliteten i kampen om folketingskandidaturet. "Dele af organisationen arbejdede meget målrettet for Kenneth Mikkelsen", skriver han i en mail til medlemmerne.

Ringkøbing-Skjern: Bent Østergaard, som er formand for Ringkøbing Venstreforening, har fredag eftermiddag trukket sig som partiets kredsformand. Østergaard har til medlemmerne meddelt sin afgang i en mail, som Dagbladet er i besiddelse af.

Bent Østergaards exit kommer blot 48 timer efter, at byrådsmedlem Lennart Qvist meldte sig ud af Venstre. Qvist blev bakket op i den verserende kamp om at blive Venstres folketingskandidat af Ringkøbing Venstreforening, men trak sig med begrundelsen, at han savnede opbakning i Venstres organisation. Samtidig udtrykte han frygt for, at hans kandidatur ville medføre splittelse i partiet. Med Østergaards afgang synes splittelsen nu at være en realitet.

Bent Østergaard retter i mailen en skarp kritik af Venstres organisation. Han skriver:

"I organisationen besluttede vi at forholde os neutrale overfor de kandidater, der søgte opstilling. Det viser sig så hen i forløbet, at neutraliteten forsvinder og dele af organisationen vælger side. Derfor har jeg i dag fredag meddelt kommuneforeningens formand H.C. Tylvad, at jeg trækker mig som formand for kredsen, da jeg ikke kan bakke op om Kenneth Mikkelsen, samt den måde organisationen vælger at arbejde på".

Bent Østergaard skriver, at hans rolle i arbejdet med at finde en ny folketingskandidat har været som formand for kredsen, og at han derfor lod Ringkøbing Venstreforenings næstformand Hakon Jørgensen stå som afsender på pressemeddelelsen, hvori man anbefaler Lennart Qvist som kandidat.

Om Qvists brud med Venstre skriver Østergaard:

"Det er med stor beklagelse, at vi må konstatere, at Lennart Qvist har trukket sit kandidatur til den ledige post som folketingskandidat for Venstre i Ringkøbing Kredsen. Hele bestyrelsen i Ringkøbing Venstreforening har hele vejen igennem bakket Lennart op i forsøget på at blive valgt til Folketinget, og vi har den holdning, at det ville være en styrke at få valgt en kandidat fra Ringkøbing-Skjern Kommune. Lennart deltog også i det første præsentationsmøde i Videbæk og gjorde det virkeligt godt. Lennart og bestyrelsen vurderede også, at det godt burde kunne lykkes at blive valgt på opstillingsmødet. Men da det ikke lykkedes at få opbakning fra bare nogle få vælgerforeninger i organisationen og medlemmer af byrådsgruppen inden opstillingsmødet, og da samtidig dele af organisationen arbejdede meget målrettet for Kenneth Mikkelsen, vurderede Lennart, at det ville blive meget svært at føre folketingsvalgkamp på disse præmisser".

Østergaard tilføjer: "Det er heller ikke Lennarts politik, der er problemet, men personlig fnidder og geografi".

Om erhvervsdirektør Kenneth Mikkelsen, der er bosat i Herning, skriver Bent Østergaard:

"Men at man i dele af organisationen anbefaler at stemme på en kandidat fra Herning, forstår jeg slet ikke. Herning har aldrig kikket vest for Snejbjerg".

Det har ikke fredag aften været muligt at få en kommentar fra Bent Østergaard.

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Hilde-sagen diskuteret i udvalg: Loven er overholdt siger udvalgsformand

112

Veteranbil ødelagt af ild: Folkevognsrugbrød brød i brand

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen