Annonce
Ringkøbing

Venstre-uro optrappes: Kredsformand går af og smækker med døren

Ringkøbing Venstre-formand Bent Østergaard, til venstre, trækker sig som kredsformand. Her ses han på præsentationsmødet i Videbæk mandag med kommuneforeningsformand H.C. Tylvad og Lennart Qvist. Foto: Søren Palmelund

Bent Østergaard anklager Venstres organisation for at lade hånt om neutraliteten i kampen om folketingskandidaturet. "Dele af organisationen arbejdede meget målrettet for Kenneth Mikkelsen", skriver han i en mail til medlemmerne.

Ringkøbing-Skjern: Bent Østergaard, som er formand for Ringkøbing Venstreforening, har fredag eftermiddag trukket sig som partiets kredsformand. Østergaard har til medlemmerne meddelt sin afgang i en mail, som Dagbladet er i besiddelse af.

Bent Østergaards exit kommer blot 48 timer efter, at byrådsmedlem Lennart Qvist meldte sig ud af Venstre. Qvist blev bakket op i den verserende kamp om at blive Venstres folketingskandidat af Ringkøbing Venstreforening, men trak sig med begrundelsen, at han savnede opbakning i Venstres organisation. Samtidig udtrykte han frygt for, at hans kandidatur ville medføre splittelse i partiet. Med Østergaards afgang synes splittelsen nu at være en realitet.

Bent Østergaard retter i mailen en skarp kritik af Venstres organisation. Han skriver:

"I organisationen besluttede vi at forholde os neutrale overfor de kandidater, der søgte opstilling. Det viser sig så hen i forløbet, at neutraliteten forsvinder og dele af organisationen vælger side. Derfor har jeg i dag fredag meddelt kommuneforeningens formand H.C. Tylvad, at jeg trækker mig som formand for kredsen, da jeg ikke kan bakke op om Kenneth Mikkelsen, samt den måde organisationen vælger at arbejde på".

Bent Østergaard skriver, at hans rolle i arbejdet med at finde en ny folketingskandidat har været som formand for kredsen, og at han derfor lod Ringkøbing Venstreforenings næstformand Hakon Jørgensen stå som afsender på pressemeddelelsen, hvori man anbefaler Lennart Qvist som kandidat.

Om Qvists brud med Venstre skriver Østergaard:

"Det er med stor beklagelse, at vi må konstatere, at Lennart Qvist har trukket sit kandidatur til den ledige post som folketingskandidat for Venstre i Ringkøbing Kredsen. Hele bestyrelsen i Ringkøbing Venstreforening har hele vejen igennem bakket Lennart op i forsøget på at blive valgt til Folketinget, og vi har den holdning, at det ville være en styrke at få valgt en kandidat fra Ringkøbing-Skjern Kommune. Lennart deltog også i det første præsentationsmøde i Videbæk og gjorde det virkeligt godt. Lennart og bestyrelsen vurderede også, at det godt burde kunne lykkes at blive valgt på opstillingsmødet. Men da det ikke lykkedes at få opbakning fra bare nogle få vælgerforeninger i organisationen og medlemmer af byrådsgruppen inden opstillingsmødet, og da samtidig dele af organisationen arbejdede meget målrettet for Kenneth Mikkelsen, vurderede Lennart, at det ville blive meget svært at føre folketingsvalgkamp på disse præmisser".

Østergaard tilføjer: "Det er heller ikke Lennarts politik, der er problemet, men personlig fnidder og geografi".

Om erhvervsdirektør Kenneth Mikkelsen, der er bosat i Herning, skriver Bent Østergaard:

"Men at man i dele af organisationen anbefaler at stemme på en kandidat fra Herning, forstår jeg slet ikke. Herning har aldrig kikket vest for Snejbjerg".

Det har ikke fredag aften været muligt at få en kommentar fra Bent Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce