Annonce
Ringkøbing-Skjern

Venstre søger ny folketingskandidat - og er ikke skræmt af senge-debatten

Et glimt fra kandidatmøderne i efterået 2018, da Kenneth Mikkelsen, yderst til højre, blev valgt som Venstre-kandidat i kamp mod blandt andre Birgitte Vinding, i midten, og Lennart Qvist, der endte med at trække sig fra Venstre, og i dag er medlem af de Konservative. Arkivfoto: Søren Palmelund
Venstre i Ringkøbing-Skjern-Kredsen opfordrer alle interesserede til at melde sig – også kandidater med bopæl uden for kommunen er velkomne, siger kredsformanden.

Ringkøbing-Skjern: Venstre indleder nu jagten på partiets kandidat til næste folketingsvalg – og opfordrer alle interesserede til at melde deres kandidatur inden den 31. marts.

Danmarks sikreste Venstre-kreds, kaldes Ringkøbing-Skjern-Kredsen, men alligevel glippede det for Kenneth Mikkelsen at opnå valg ved folketingsvalget 5. juni sidste år. Efter nogle måneders betænkningstid besluttede han, at et fortsat folketingskandidatur ikke var foreneligt med hans job som erhvervsdirektør i Herning-Ikast.

Mikkelsen opnåede 4.600 personlige stemmer, hvilket var langt fra forgængeren Esben Lunde Larsens 10.000. Det var en medvirkende årsag, sagde Mikkelsen, at han ikke var lokal. Der var en del debat om, at hans seng stod i Herning.

- Det har helt klart haft en betydning, at jeg ikke bor i kommunen. Det var der mange, som også direkte sagde til mig, sagde Kenneth Mikkelsen til Dagbladet i november.

Sporene skræmmer dog ikke, fortæller Venstres kredsformand Henrik Østergaard. Kandidater uden for kommunen skal være velkomne.

- Nu må vi jo se, hvem der melder sig, og så tage den derfra. Ingen skal holde sig tilbage med at melde sig som kandidat. Det er jo i sidste ende Venstres medlemmer på opstillingsmødet, der afgør, hvem det bliver. Så ja, vi er åbne for kandidater udefra. Så må vi se, hvem der melder sig, siger Henrik Østergaard.

I ”jobopslaget” som Venstre netop har sendt ud, reklameres der da også kraftigt med Ringkøbing-Skjerns herlighedsværdier over for kandidater, som ikke måtte kende området. Her er ”godt at bo”, her er ”klimadiskussionen synlig”, og ”vi er med naturkraft som en af de første kommuner klar til naturturisme”, og ”vi er landets tredje mest erhvervsvenlige kommune” og ”udpeget som den lykkeligste by i Europa i 2007”.

Kandidaten, der ”skal arbejde for Vestjylland, Ringkøbing-Skjern Kommune og for de vestjyske værdier, skal være udadvendt, interesseret og indstillet på tæt kontakt og dialog med sit bagland og deltage i organisationens møder på alle niveauer”, lyder kravene.

På spørgsmålet om, hvordan en drømmekandidat ifølge Henrik Østergaard ser ud, svarer han:

- Min drømmekandidat var Kenneth. Han havde jo, hvad der skulle til, og de kontakter, der skulle til. Også de kontakter inde midt i landet, som vi også havde behov for. Derfor er jeg meget skuffet over, at han ikke kom ind. For mig var han den rigtige mand. Men det er ikke noget krav, at kandidaten er erhvervsmand. Vi skal bare have den rigtige mand eller kvinde med de rigtige værdier.

Ser du nogle talenter i det lokale politiske landskab? Er der nogle, som du vil give et hint om at melde sig?

- Der er da talenter, men de skal jo også have interessen og lysten.

Ser du nogle i byrådet?

Hvis de har interesse og lyst, vil jeg mene, der godt kunne være nogle i byrådet, men jeg vil ikke sætte navn på, siger Henrik Østergaard.

Når interesserede har meldt sig, vil de hver især bliver indkaldt til en samtale med kredsbestyrelsen, hvorefter kandidatfeltet bliver præsenteret på et par møder, inden Venstres medlemmer den 18. maj på Fjordvang Efterskole i Velling vælger, hvem der skal stå på stemmesedlen, når statsminister Mette Frederiksen udskriver valg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Fødevareforsyningen skal sikres trods lukkede grænser

Læserbrev: Følgerne af coronavirussen er mange, og en af dem risikerer snart at få konsekvenser for danske landbrug og gartnerier. Lige nu frygter landmænd i Tyskland, at årets avl af hvide asparges rådner op, fordi sæsonarbejdere fra Østeuropa ikke kan komme frem som følge af de grænsekontroller, flere EU-lande har indført. Problemet han hurtigt blive aktuelt i Danmark, når sæsonen i frilandsgartnerierne starter om en måned. I sidste uge annoncerede Tyskland et decideret indrejseforbud for sæsonarbejdere. Det betyder, at op imod 300.000 østeuropæere, der er en helt afgørende forudsætning for den tyske landbrugssektor, må blive hjemme. Også sæsonarbejdere, der bruger Tyskland som transitland til for eksempel at komme til Danmark, rammes af forbuddet. Det må vække bekymring i den danske landbrugs- og fødevaresektor. I Tyskland og Frankrig har myndighederne ligefrem opfordret til, at folk, der ikke kan varetage deres arbejde på grund af coronavirus, i stedet tilbyder deres arbejdskraft på markerne. Men behovet for hænder er stort, og nogle funktioner kræver speciel viden og erfaring. Derfor er fælleseuropæiske løsninger også afgørende. I Danmark har såvel fødevareminister Mogens Jensen som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sagt, at det er vigtigt, at EU-landene samarbejder, så de nødvendige fødevarer og arbejdskraft fortsat kan komme ind i Danmark, selvom der er indført grænsekontrol. Det er Europa-Kommissionen, der koordinerer arbejdet med at få Europa til at hænge sammen transportmæssigt under krisen. Kommissionen har udarbejdet retningslinjer for den fri bevægelighed for personer, der varetager kritiske funktioner. Her betragtes sæsonarbejdere i landbrugssektoren nu som personer, der varetager en kritisk funktion – fødevareforsyning – og det skal derfor sikres, at de kan nå frem, selv om de krydser en grænse undervejs. Da landene begyndte at lukke deres grænser i midt-marts, var der rapporter om, at både dyr og medicinsk udstyr holdt i kø ét til to døgn. Kommissionen krævede på den baggrund ”grønne korridorer”, som skulle sikre, at vareleverancer ikke blev blokeret. En grøn korridor et særligt vejspor ved grænsen, som det højest må tage 15 minutter at krydse – nok til for eksempel at helbredsscreene chaufføren. Det arbejde har bidraget til at nedbringe ventetiderne ved grænsen, og man håber nu at kunne skabe en lignende situation for sæsonarbejdere. Det bliver et stort arbejde at få EU bragt tilbage til den åbenhed, som var en realitet inden coronakrisen. I mellemtiden bliver samarbejdet om grønne korridorer afgørende for at sikre fødevareforsyningen.

Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce