Annonce
Debat

Venstre respekterer demokratiske, borgernære processer

Debatten om, hvorvidt fremtidens solcelleanlæg er for store, fortsætter. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce

Læserbrev: Med bekymring må vi konstatere, at borgerne i Lem, Stauning og Dejbjerg bliver holdt for nar af det socialdemokratiske medlem af byrådet i Ringkøbing-Skjern og formanden for teknik- og miljøudvalget, John G. Christensen.

Som led i beslutningen om etableringen af enorme solcelleanlæg i Gestengen og Tændpibe mellem de tre sogne har byrådet i Ringkøbing-Skjern bedt borgerne om samle sig og gå i dialog med lodsejerne og projektmagerne. Borgerne har herefter samlet sig i Energiforeningen, de har holdt møder med alle parter, har gennemført en spørgerunde blandt medlemmerne og er på alle måder gået ind i en konstruktiv dialog.

Mandag den 5. oktober havde Energiforeningen foretræde for teknik- og miljøudvalget. Her gjorde foreningen rede for, at borgerne er positive over for solceller, men at projekterne i Gestengen og Tændpibe både hver for sig og tilsammen er for store.

Hertil svarede formanden John G. Christensen – både under mødet og efterfølgende i pressen – at Energiforeningens 289 medlemmer ikke var tilstrækkelig mange til, at der var grund til at lytte til dem. At de samlet set var for få – set i forhold til indbyggertallet i de tre sogne – til, at deres mening kunne få betydning. At 289 mennesker samlet i én forening var for få til at få indflydelse.

Som Venstre-bestyrelse tager vi afstand fra John G. Christensens udtalelse. Borgere i Lem, Stauning og Dejbjerg har gjort præcis, som byrådet har bedt dem om. At John G. Christensen ikke bryder sig om deres samlede holdning, berettiger ham ikke til at lave nye regler i 11. time og fuldstændig negligere, ja nærmest latterliggøre, den indsats, som foreningen har lagt for dagen.

Som bestyrelser for den lokale vælgerforening vil vi hermed gerne udtrykke vores dybeste respekt for de borgere, der på ordentlig vis forsøger at få indflydelse i deres sogne. Vi vil samtidig gerne udtrykke vores dybeste respekt for, at Energiforeningen på bedste demokratiske vis gør en kæmpe indsats for en sag, de brænder for. Og blot så der ikke skal herske tvivl: Vi mener, at 289 stemmer er rigelig til at tale områdets sag.


Som bestyrelser for den lokale vælgerforening vil vi hermed gerne udtrykke vores dybeste respekt for de borgere, der på ordentlig vis forsøger at få indflydelse i deres sogne.


I Venstre ønsker vi, at borgerne skal tage del i den demokratiske proces. Det bliver vi sammen stærkere af. Vi ønsker at understøtte de aktive sogne og nærmiljøer, mennesker der gør en indsats. I en kommune med mange små sogne har vi brug for aktive ildsjæle, der samler sig og samarbejder. Det betyder ikke, at man altid kan få ret. Men man har ret til at blive hørt uden at blive latterliggjort.

I øvrigt er det værd at huske på, at mens John G. Christensen latterliggør 289 stemmer fra de tilsammen knap 2700 borgere (herunder børn) i Lem, Stauning og Dejbjerg, så fik han selv blot 320 personlige stemmer ved sidste kommunalvalg i et område med over 44000 stemmeberettigede. Men da var stemmerne åbenbart gode nok.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Rasmus Paludans skolekøb får en vinterkold modtagelse: - Det her kan skabe splittelse i byen

Annonce