Ringkøbing-Skjern

Venstre-nestor: Vi var for dårlige til at stemme på vores egen kandidat

Jens Kirk. Valg-duel mellem Kristian Andersen (KD) og Kenneth Mikkesen (V). Foto: Mads Dalegaard
Venstres valgnederlag i Ringkøbing-Skjern bør mane til selvransagelse i Ringkøbing-Skjern, mener tidligere folketingsmedlem.

Ringkøbing-Skjern: Det er ikke bare et problem for Venstre, men for hele Ringkøbing-Skjern, at det ikke lykkedes for Esben Lunde Larsens afløser Kenneth Mikkelsen at blive valgt til Folketinget.

Det mener det mangeårige folketingsmedlem Jens Kirk, der opfordrer sit parti til selvransagelse efter nederlaget, hvor Mikkelsen med godt 4000 stemmer i Ringkøbing-Skjern kun fik halvt så mange stemmer som sin forgænger. Og i øvrigt bliver slået af den tidligere Ikast-Brandeborgmester Carsten Kissmeyer.

- Det kommer ikke som den store overraskelse, at det gik, som det gik. Det er drønærgerligt, for vores kandidat fejler ikke noget. Men det er en anledning til at man sætter sig ned i vores parti og tænker os grundigt over tingene, siger han og fortsætter:

- Det er muligt, at vi i Venstre selv er skyld i nogle af problemerne, siger Jens Kirk.

Han henviser blandt andet til balladen om valget af kredsens folketingskandidat for et år siden, Et valg, der som bekendt endte med, at byrådsmedlem Lennart Qvist forlod Venstre i protest over den manglende opbakning til ham fra den lokale Venstretop.

I valgkampen blev det en udfordring for Venstre, at Kristendemokraterne med deres budskab om det gode liv fik godt tag på borgerlige vælgere med hang til de bløde værdier, mener Jens Kirk.

Han er dog overbevist om, at de to borgerlige konkurrenter kan finde hinanden, når skuffelsen i begge lejre har lagt sig.

- Vi bør snakke sammen om, hvordan vi kan hjælpe hinanden til næste valg i stedet for at slås om de samme stemmer. Det gavner os ikke, at vi nu er kommet længere væk fra reel indflydelse på Christiansborg, siger han.

Hvordan skulle et samarbejde foregå?

- Kristendemokraterne bør indse, at det ikke kan lade sig gøre at blive valgt. De har forsøgt så mange gange. Vi har et fælles værdigrundlag, og derfor bør vi finde sammen. Jeg er godt klar over, at det ikke er noget, der vil ske i morgen. Men vi er nødt til at tage snakken, mener Jens Kirk.

Jens Kirk slår dog en ting fast med syvtommersøm - det er ikke Kenneth Mikkelsens skyld, at det gik galt.

- Han har faret rundt og gjort en kæmpeindsats, og vi bør takke ham. Det er os i Venstre, som har flagret rundt og stemt på forskellige kandidater i stedet for at holde stemmerne hjemme. Det duer ikke, siger Jens Kirk.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce