Annonce
Ringkøbing-Skjern

Venstre-nestor: Vi var for dårlige til at stemme på vores egen kandidat

Jens Kirk. Valg-duel mellem Kristian Andersen (KD) og Kenneth Mikkesen (V). Foto: Mads Dalegaard
Venstres valgnederlag i Ringkøbing-Skjern bør mane til selvransagelse i Ringkøbing-Skjern, mener tidligere folketingsmedlem.

Ringkøbing-Skjern: Det er ikke bare et problem for Venstre, men for hele Ringkøbing-Skjern, at det ikke lykkedes for Esben Lunde Larsens afløser Kenneth Mikkelsen at blive valgt til Folketinget.

Det mener det mangeårige folketingsmedlem Jens Kirk, der opfordrer sit parti til selvransagelse efter nederlaget, hvor Mikkelsen med godt 4000 stemmer i Ringkøbing-Skjern kun fik halvt så mange stemmer som sin forgænger. Og i øvrigt bliver slået af den tidligere Ikast-Brandeborgmester Carsten Kissmeyer.

- Det kommer ikke som den store overraskelse, at det gik, som det gik. Det er drønærgerligt, for vores kandidat fejler ikke noget. Men det er en anledning til at man sætter sig ned i vores parti og tænker os grundigt over tingene, siger han og fortsætter:

- Det er muligt, at vi i Venstre selv er skyld i nogle af problemerne, siger Jens Kirk.

Han henviser blandt andet til balladen om valget af kredsens folketingskandidat for et år siden, Et valg, der som bekendt endte med, at byrådsmedlem Lennart Qvist forlod Venstre i protest over den manglende opbakning til ham fra den lokale Venstretop.

I valgkampen blev det en udfordring for Venstre, at Kristendemokraterne med deres budskab om det gode liv fik godt tag på borgerlige vælgere med hang til de bløde værdier, mener Jens Kirk.

Han er dog overbevist om, at de to borgerlige konkurrenter kan finde hinanden, når skuffelsen i begge lejre har lagt sig.

- Vi bør snakke sammen om, hvordan vi kan hjælpe hinanden til næste valg i stedet for at slås om de samme stemmer. Det gavner os ikke, at vi nu er kommet længere væk fra reel indflydelse på Christiansborg, siger han.

Hvordan skulle et samarbejde foregå?

- Kristendemokraterne bør indse, at det ikke kan lade sig gøre at blive valgt. De har forsøgt så mange gange. Vi har et fælles værdigrundlag, og derfor bør vi finde sammen. Jeg er godt klar over, at det ikke er noget, der vil ske i morgen. Men vi er nødt til at tage snakken, mener Jens Kirk.

Jens Kirk slår dog en ting fast med syvtommersøm - det er ikke Kenneth Mikkelsens skyld, at det gik galt.

- Han har faret rundt og gjort en kæmpeindsats, og vi bør takke ham. Det er os i Venstre, som har flagret rundt og stemt på forskellige kandidater i stedet for at holde stemmerne hjemme. Det duer ikke, siger Jens Kirk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Annonce