Hvide Sande

Venstre holder sig flydende til det sidste

Kenneth Mikkelsen og Kristian Jensen holdt sig begge ovenvande, da de hoppede i havet ved Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Ved valgkampens slutspurt testede finansministeren og Kenneth Mikkelsen deres evner i det våde element i Hvide Sande. Ministeren holdt sig tør, det gjorde den politiske debutant ikke.

Hvide Sande: Venstre kan ikke gå på vandet.

Men finansminister Kristian Jensen og folketingskandidat Kenneth Mikkelsen havde til gengæld ingen problemer med at holde sig flydende i vandskorpen, da de som slutspurt på valgkampen hoppede i havet.

Duoen besøgte redningsstationen i Hvide Sande onsdag eftermiddag, hvor de fik en tur i den hurtige redningsbåd og efterfølgende testede de gule overlevelsesdragter.

Heldigvis for Kristian Jensen holdt hans dragt helt tæt, så det mørkeblå jakkesæt var tørt til valgkampens sidste tv-debat i Holstebro få timer senere. Helt så heldig var Kenneth Mikkelsen ikke. Hans dragt havde taget en del vand ind ved halsen, så både T-shirt og bukser var våde efter vandgangen.

Det ødelagde dog langt fra det gode humør hos de to Venstremænd.

- Det har uden tvivl været valgkampens sjoveste udfordring, fastslog Jensen og Mikkelsen, der begge kun er et par grundlovsmøder fra at lukke fire lange kampagneuger.

Selv om meningsmålingerne ikke har været alt for munter læsning for de to Venstrefolk, så er optimismen i top.

- Vi ligger lige nu til fem mandater her i kredsen i Venstres interne målinger, så alt tyder på, at vi rider videre på bølgen fra Europa-Parlamentsvalget, siger en tilfreds Kristian Jensen.

Med udsigten til at fastholde mandattallet i Vestjyllands Storkreds havde han da også overskud til en sidste opfordring. Folk i Herning skal stemme på ham, mens Ringkøbing-Skjernvælgerne bør bakke op om Kenneth Mikkelsen.

Politikerduoen Jensen og Mikkelsen fik selskab af Venstres kommuneformand H.C. Tylvad og lokalformand Tage Møller, der opnåede valgkampens største acceleration. Foto: Jørgen Kirk
0/0
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Portræt For abonnenter

Det ville kræve et stort gulv at skrive hele Hans Ejner Jepsens livshistorie

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer