Debat

Venstre har gjort en kæmpeindsats for sundheden

Britt Bager

Reform: Næste skridt i at fremtidssikre vores sundhedsvæsen er at bringe det endnu tættere på danskerne. Nærhed, sammenhæng, kvalitet og styrkede patientrettigheder er nøgleordene for fremtidens sundhedsvæsen og den sundhedsreform, som regeringen har fremlagt.

Alt for mange danskere kan desværre nikke genkendende til, at der er stor forskel i de sundhedstilbud, der tilbydes, alt efter hvor de bor. I Venstre vil vi ikke tillade, at ens postnummer afgør, hvor god en behandling man kan få. Alle danskere, uanset hvor de bor, skal tilbydes behandling af højeste kvalitet.

Derfor sætter vi med sundhedsreformen den målsætning, at 500.000 ambulante besøg, der i dag kræver lange køreture til sygehuset, i stedet undgås eller rykkes tættere på i topmoderne sundhedshuse og almen praksis. Det vil sikre mere sammenhæng og langt bedre kvalitet i tilbuddene. På den måde kan vi også forebygge 40.000 unødige indlæggelser. Det er en gevinst for alle.

Vi vil tillige uddanne 2.000 flere sygeplejersker og uddanne og ansætte langt flere læger i almen praksis og derudover anskaffe 10-15 akutbiler i de områder, hvor der i dag er den dårligste dækning.

I Venstre har vi altid haft et særligt fokus på sundhedsvæsenet. Og særligt siden 2001 – hvor Venstre overtog regeringsansvaret – er det blevet forbedret i en sådan grad, at vi nu har et markant bedre sundhedsvæsen med kortere ventetider og bedre behandling. Markant flere overlever f.eks. kræft, ventetiderne på en planlagt operation er mere end halveret siden 2001, patientrettighederne er blevet styrket, og så har vi ansat flere sygeplejersker og læger – ja, faktisk én ekstra hver dag undtagen om søndagen.

Æren for de gode resultater skal dog først og fremmest tilskrives de mange dygtige medarbejdere i det danske sundhedsvæsen, der hver eneste dag gør en enorm forskel for mange tusinder af mennesker. Men også de af Venstres politikere, der har haft en særlig stor finger med i spillet, fortjener ros. Her tænker vi naturligvis først og fremmest på statsminister Lars Løkke Rasmussen, der om nogen er manden bag sundhedsreformen. Men også innovationsminister Sophie Løhde og sundhedsminister Ellen Trane Nørby fortjener ros. Og så må vi i hvert fald heller ikke glemme sundhedsordfører Jane Heitmann, som dag ud og dag ind utrætteligt har arbejdet for at fortælle om regeringens sundhedspolitik.

0/0
Annonce
Klumme For abonnenter

Klumme: Mens mange kæwler om valg, kigger jeg på æwler

Annonce
Annonce
Klumme

Midt i en konfirmationstid: Talen, som en farfar aldrig fik holdt til sit ældste barnebarn

Klumme

Hvad har Kasper Søndergaard, min cykel og sammenhængskraft til fælles?

Debat

Den fødende kvinde

Leder For abonnenter

Buddingen på væggen og møllerne ved kysten: Kan den realpolitiske tyngdekraft ophæves?

Valgkamp er ren magi. I nogle få, berusende uger virker hverdagens grå, realpolitiske tyngdekraft til at være ophævet. Alt synes at kunne lade sig gøre; drømme og visioner leviterer lystigt op mod det himmelblå. Nogle gange sker det i en koordineret parti-indsats. Andre gange er det båret af hin enkelte kandidat, som i mødet med den ene eller den anden vælgervirkelighed kommer til at se tingene gennem andre briller end dem, som partiet normalt har på. Et lokalt eksempel kunne opleves ved mandagens vælgermøde i Søndervig. Temaet var turisme. Publikum var blandt andet lokale aktører fra et erhverv, der med en årlig omsætning på 3,5 milliarder kroner ikke bør overses. Mølleparken, som står til at skulle sættes op blot fire til ti kilometer ud for kysten mellem Hvide Sande og Søndervig, var derfor et uundgåeligt emne. Flere feriehusudlejere undrede sig over, at politikere siger nej til et soppebassin på stranden, til restauranter med havudsigt eller til handicapstier, fordi vi skal passe på naturen - men at de samtidig kan sige ja til Vesterhav Syd. Det lokalt valgte folketingsmedlem Andreas Steenberg (R), der sad med i panelet, har jævnligt markeret sig som en varm tilhænger af de kystnære møller. I november 2016 sagde han til Dagbladet: "Det er godt for klimaet og det er godt for Vestjylland, at projektet bliver realiseret. Og heldigvis er der flertal for at fastholde de kystnære møller." Interessant at høre, at det før så positive folketingsmedlem nu erklærer sig betænkelig ved placeringen af kæmpemøller tæt på kysten. Men før flagene stryger til tops på klitten, skal det understreges, at Andreas Steenberg trods sin skepsis ikke mener, der er politisk opbakning til at aflyse projektet. Det tror da pokker. For mindre end en måned siden sendte hans partifælle, partiets energiordfører Ida Auken, en regulær skideballe af sted mod vest i et samråd med ministeren om de kystnære mølleparker: ”Uklædeligt, at man som byrådsmedlem i Ringkøbing-Skjern ikke stiller sig op og står på mål for det her”, lød det blandt andet i bredsiden, der også indeholdt ord som "rendt fra deres ansvar" og "gummiarm". Et par dage senere blødte hun ganske vist op og sagde, at hun har "stor fidus til byrådet i Ringkøbing-Skjern". Det var, kunne man forstå, mere partiet Venstre, der var mål for kritikken. Ida Aukens nu afdøde morbror, Svend, som gennem mange år gav Socialdemokratiet en markant stemme, sagde engang, at radikal politik er "som at sømme budding op på en væg". Det skal blive interessant at se, om det lokalt valgte radikale folketingsmedlem Andreas Steenberg efter valget 5. juni får held til at sømme sit partis politiske budding bedre fast, når det gælder Vesterhav Syd, end det hidtil er lykkedes. Indrømmet; det ville ligne ren magi. Men vi er håbefulde. Det skal man være i en valgkamp.

Klumme

Alle hører til et sted og har to vigtige valg!