Annonce
Vestjylland

Venstre foreslår presbold i mink-sag: Vi skal ikke acceptere andre løsninger end opgravning af mink straks

- Jeg tror, det er et enigt byråd, der kan bakke op om Venstres forslag. Jeg kunne ikke forestille mig, at andre partier ville være uenige, og det vil være et stærkt signal til staten, at det er enigt byråd, der ikke vil acceptere andre løsninger end opgravning af alle mink straks, siger Kenneth Tønning (V). Foto: Morten Stricker
Venstre opfordrer byrådet til at stå sammen og sende et utvetydigt signal til Christiansborg - om nødvendigt er partiet klar til at gå rettens vej.
Annonce

Holstebro: Venstres byrådsgruppe anmoder om at få et punkt vedrørende minkgravene på byrådsdagsordenen i december. Partiet indstiller, at "byrådet beslutter at forlange minkene bortskaffet med det samme, og at byrådet ikke accepterer forhandling af andre løsningsmodeller."

- Baggrunden for at stille forslaget er borgernes bekymring, den aktuelle fare for forurening af Boutrup Sø og kommunens manglende inddragelse i processen, siger Venstres borgmesterkandidat Kenneth Tønning.

Men borgmester H.C. Østerby (S) har jo allerede været ude og sige, at han vil have minkene gravet op, så hvorfor overhovedet stille forslaget?

- For det første, fordi vi vil have, at det sker straks. Hvis vi accepterer at lade minkene være nedgravet midlertidigt, påtager vi os også et delansvar for en potentiel fremtidig forurening. Det vil Venstre ikke være med til. De skal fjernes straks, siger Kenneth Tønning (V).

Han tilføjer:

- For det andet er det et signal til staten og de embedsmænd, der skal sidde og forhandle det her, at vi politisk ikke vil acceptere andre løsninger end en opgravning af alle mink.

Men det er vel hverken borgmesteren eller byrådet, der kan bestemme, om minkene bliver gravet op igen?

- Vi ved, at kommunen har krav på at være part i en sådan alvorlig beslutning. Derfor skal vi inddrages, siger Kenneth Tønning.

Fredag er miljøminister Lea Wermelin kaldt i samråd af Venstres medlem af miljø- og fødevareudvalget, Thomas Danielsen, om nedgravningen af de døde mink, og meget tyder på, at der er ved at danne sig et landspolitisk flertal uden om regeringen, som vil kræve en opgravning af minkene.

Er du villig til at gå rettens vej, hvis politikerne på Christiansborg ikke vil grave dem op?

- Hvis vi får det spørgsmål i byrådssalen, så ja. Hvis et flertal i byrådet kan bruge millioner på at køre sager mod vores egne borgere i ekspropriationssager, så kan vi også bruge penge, når det er staten, der kører os over, siger Kenneth Tønning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fra DTU og hjem til Vestjylland for at lede industriel revolution: 37-årig i spidsen for nyt laboratorium

Annonce