Danmark

Venstre-folk meldt til politiet: Bekymret Britt Bager får støtte fra baglandet

Politisk ordfører Britt Bager fra Venstre er sammen med partifællen Marcus Knuth meldt til politiet i en sag om donationer til politikernes valgkampe i 2015. Foto: Michael Svenningsen
Sag om anonyme donationer til Marcus Knuth og Britt Bager, Venstres politiske ordfører, fortsætter. Britt Bager får fuld opbakning fra baglandet i Djurskredsen, men hun er bekymret for, at sagen vil præge hendes kommende valgkamp.

Politik: Enhedslisten politianmelder Venstres Britt Bager og Marcus Knuth efter sager om anonyme donationer til at føre valgkamp.

Det sker i kølvandet på udtalelser i Politiken, hvor to juraprofessorer kalder partistøtten, som Venstres Britt Bager og Marcus Knuth brugte i den seneste valgkamp, for direkte ulovlig.

Ifølge Enhedslisten skal der være åbenhed om de politiske pengestrømme.

- Alt for mange gange har vi set partier som Venstre, der gennem lyssky finter og fiduser omgår loven om partistøtte. Statsministeren siger, at Venstre overholder loven. Nu har vi to juraprofessorers ord for, at det, Britt Bager og Marcus Knuth har foretaget sig, er ulovligt. Så kan jeg ikke bare lade stå til, og derfor har jeg netop indgivet en anmeldelse til Østjyllands Politi af Britt Bager. Vi har simpelthen brug for, at politiet tager sagen op, så myndighederne kan slå fast, om Venstre har brudt loven, siger Nikolaj Villumsen, folketingsmedlem valgt for Enhedslisten i Østjyllands Storkreds.

Der er ingen, som har udtrykt mistillid til Britt Bager overfor mig.

Mogens Høeg Hørning, Venstre i Djurskredsen

Bekymret Britt Bager

Politianmeldelsen tager afsæt i en sag om anonyme politiske donationer til Britt Bagers og Marcus Knuths seneste valgkampe.

Donationer over 20.000 kroner skal offentliggøres. Men ved at sprede donationer ud over flere forskellige selskaber kan donorer holdes anonyme, og i valgkampen for fire år siden modtog Britt Bager samlet 100.000 kroner fra fem forskellige selskaber med samme person som ejer. Det udløser Enhedslistens politianmeldelse.

Ved seneste folketingsvalg blev Britt Bager valgt i Favrskovkredsen, hvor hun fik 7306 personlige stemmer. Siden er hun skiftet til Djurskredsen, og politianmeldelsen samt de seneste måneders debat om donationerne giver stof til eftertanke.

- Folketingsvalget er meget tæt på, og det store fokus på sagen om donationerne giver naturligvis anledning til bekymringer i forbindelse med min valgkamp. Jeg vil snakke om Venstres politik med vælgerne - og ikke de grundløse anklager. Det er vigtigt at understrege, at jeg ikke som person har modtaget bidragene. Det har min daværende kreds, understreger Britt Bager, der siden maj 2018 har haft posten som politisk ordfører for Venstre.

Baglandet bakker op

I Britt Bagers bagland på Djursland er der stor tillid til politikeren.

Kredsbestyrelsen for Djurskredsen i Venstre følger med i sagen, men medlemmerne har ikke set grund til at samles for at drøfte situationen.

- Det er naturligvis svært at gisne om sagens konsekvenser ved det kommende folketingsvalg. Men jeg tror, at den bliver betydningsløs. Der er ingen, som har udtrykt mistillid til Britt Bager over for mig, fortæller formand Mogens Høeg Hørning fra Venstres bestyrelse i Djurskredsen i Østjyllands Storkreds.

I Syddjurs Kommune vurderer 1. viceborgmester Claus Wistoft (V), at der er masser af valgkamp og politik i sagen om Britt Bager og donationerne fra fem forskellige selskaber med samme ejer.

- Hele denne sag er politisk motiveret. Enhedslistens formål med politianmeldelsen kan kun være at svække Venstre og Britt Bager i forbindelse med valget. Jeg er overbevist om, at langt de fleste vælgere gennemskuer det, vurderer Claus Wistoft, der også er tidligere borgmester i Syddjurs.

Sagen og reglerne

Ifølge loven skal partier og politikere offentliggøre identiteten på donorer, som giver mere end 20.000 kroner i støtte.

Det er kommet frem, at Venstre-politikerne Marcus Knuth og Britt Bager i 2015 førte valgkampe, hvor enkeltpersoner bidrog med donationer til en samlet værdi over 20.000 kroner.

Britt Bagers valgkamp i 2015 hvilede på blandt andet fem donationer på hver 20.000 kroner fra selskaber, som var ejet af den samme person. Det blev ikke indberettet.

I Marcus Knuths valgkamp indgik der donationer på ca. 40.000 kroner fra to selskaber ejet af samme erhvervsmand. Det blev ikke indberettet.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Indland For abonnenter

16-årige Gitte blev myrdet for 40 år siden: Morderen er aldrig fundet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Annonce