Annonce
Vestjylland

Venstre bad mig forlade byrådet efter rod i regnskaberne: Nu er Anders G. blevet Radikal

- Jeg er Radikal. Mit mål med mit politiske arbejde har altid været at gøre noget godt for det område, som jeg er valgt i, fastslår Anders G. Jacobsen, der her ses ved en tidligere lejlighed, da han var Venstre-mand og dengang delte et borgerforslag ud i midt- og vestjyske brevkasser. Arkivfoto: Johan Gadegaard
For to måneder siden ville han være folketingskandidat for Venstre. Nu stiller han op til byrådet for Radikale.
Annonce

Holstebro: Det var slet ikke så frivilligt, som det forlød, da Anders G. Jacobsen i september valgte at forlade byrådet i Holstebro Kommune.

Det fortæller hovedpersonen nu selv:

- Jeg blev bedt om at trække mig, fortæller Anders G. Jacobsen.

Tilbage i september lød begrundelsen ellers, at han ville have mere tid til familien og sit arbejde på VIA.

Men bag den forklaring lå, at der var rod i regnskaberne i Venstres partiforening, hvor Anders G. Jacobsen også var formand.

- Det handler blandt andet om, at vi i den tidligere Venstre vælgerforening, Tvis-Mejdal-Halgård, ikke havde fået revideret et par regnskaber i tide. Og da jeg syntes, at det var lidt pinligt, så blev der påført gamle datoer. Det er selvfølgelig ikke i orden.


Var jeg blevet valgt, så havde jeg nok ikke skiftet.

Anders G. Jacobsen - som for to måneder siden forgæves forsøgte at blive valgt som Venstres folketingskandidat i Ringkøbing-Skjern-kredsen.


- Og så havde vi ikke lige tænkt på, at vi ikke kunne opkræve moms på vores udgående fakturaer, fordi foreningen ikke var momsregistreret. Vi var en meget lille vælgerforening med kun to bestyrelsesmedlemmer, hvor jeg både varetog posten som formand og som kasserer. I 2019 fik vi eksempelvis ikke holdt en generalforsamling og bestyrelsesmøder, fortæller Anders G. Jacobsen.

Da det kom frem internt i Venstre, blev Anders G, Jacobsen bedt om at trække sig.

- Hvis jeg bliver bedt om at trække mig, så gør jeg naturligvis det.

Annonce

Forvirret?

Men nu er Anders G. Jacobsen klar til at få kommunalpolitisk comeback. Han er derfor skiftet til De Radikale, hvor han vil være at finde på stemmesedlen, hvis det står til bestyrelsen for partiet.

- Jeg er drevet af, at jeg gerne vil gøre noget for mit område, siger Anders G. Jacobsen, der mener, at der er mange snitflader mellem Radikale og Venstre:

- Jeg er nok bare mere socialliberal, end jeg er nationalkonservativ, siger han.

For to måneder siden forsøgte Anders G. Jacobsen forgæves at blive valgt som Venstres folketingskandidat i Ringkøbing-Skjern-kredsen.

- Var jeg blevet valgt, så havde jeg nok ikke skiftet, erkender han.

Er det ikke lidt forvirrende? Er du Venstre-mand eller Radikal?

- Jeg er Radikal. Mit mål med mit politiske arbejde har altid været at gøre noget godt for det område, som jeg er valgt i, siger Anders G. Jacobsen, der fortæller, at Venstre ikke ønskede, at han genopstillede for partiet.

- For mig handler det om, at det socialliberale og den grønne dagsorden gerne må fylde noget mere - og så muligheden for at stille op, siger Anders G. Jacobsen.

Annonce

Intet stort skridt

Anders G. Jacobsen fortæller, at før han begyndte at stemme på Venstre i 2001, altid har stemt radikalt:

- Så jeg synes ikke, der er tale om noget stort skridt. Snitfladerne er store mellem partierne, og i Radikale kan jeg arbejde for at skabe en bæredygtig udvikling. Det kan omfatte mange forskelligartede indsatser, som eksempelvis ansvarlig økonomisk politik, bedre naturkvalitet, flere i uddannelse, værdighed for ældre, klimasikring, folkesundhed, gode arbejdsforhold, øget livskvalitet for socialt udsatte, flere arbejdspladser, energioptimering og meget andet, siger Anders G. Jacobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Annonce