Annonce
Ringkøbing

Venskab i coronaens tid: Ulf forærede naboerne på plejehjemmet en ramme håndsprit

Plejehjemsleder Grethe Jeppesen er taknemmelig både for Ulf Bürgers gave og - ikke mindst - det udtryk for solidaritet og anerkendelse af plejehjemspersonalets arbejde, den er udtryk for. Foto Poul Osmundsen.
Ulf Bürger, der bor lige over for Ringkøbing Plejehjem, ville gerne gøre noget for plejehjemmets personale og beboere; i stedet for blomster blev det til noget meget mere nyttigt.

RINGKØBING: Hvad giver man sine naboer, hvis man gerne vil påskønne naboskabet?!?

Normalt en buket blomster og måske en æske chokolade.

Men det er ikke normale tider, og Ulf Bürgers nabo lige over for er ikke en helt almindelig nabo; det er faktisk Ringkøbing Plejehjem!

Så da han gerne ville gøre naboerne glade, forærede han dem... en ramme med dyrebar håndsprit!

Det var en gave, der glædede plejehjemsleder Grethe Jeppesen. I disse coronatider bruger plejehjemmet nemlig ufattelige mængder af håndsprit.

- Den er helt uundværlig for os. Vi bruger den hele tiden, og vi bruger den konstant til at spritte håndtag, gelændere og meget andet af med. Se bare der, siger hun, og peger på en flextaxi, der lige har afleveret en passager: Chaufføren er i fuld gang med at afspritte dørhåndtag og sikkerhedssele.

- Vi får håndspritten fra kommunens lager, men vi kan sagtens bruge det, Ulf er kommet med også, siger hun.

Annonce
Plejehjemmet får mange udtryk for sympati i denne tid. En kvinde har således sendt denne kasse med lækker chokolade til de ansatte, fortæller Grethe Jeppesen. Foto Poul Osmundsen.

Vi må holde sammen

Men hvordan kom Ulf Bürger på den idé at give naboen håndsprit?

- Vi har boet lige over for plejehjemmet i 13 år, og min kone Jutta og jeg har altid haft et godt forhold til dem, siger Ulf Bürger.

Egentlig er det hårde tider for Jutta og Ulf Bürger. Jutta driver Søndervig Cykeludlejning, der normalt ville have forrygende travlt her i påsken, men det er der ikke ligefrem udsigt til.

Han arbejder i sommerhussektoren, men går hjemme med ledige hænder, da der jo ikke er meget at lave i den branche lige nu. Alligevel har han altså overskud til at tænke på plejehjemmet og dets personale.

- Det er vi nødt til. I krisetider må vi holde sammen. At der mangler omsætning i butikken, betyder ikke noget i den sammenhæng. Vi har da mad på bordet og tag over hovedet, siger Ulf Bürger.

At det blev håndsprit og ikke blomster, han betænkte naboen med, skyldtes, at han talte med Claus Juhl fra Lange Isenkram, da denne leverede et parti håndsprit til plejehjemmet.

- Han lod mig få en ramme til indkøbspris, og nu er den altså gået videre til plejehjemmet, siger han.

Betænksomhed

Grethe Jeppesen er rørt over naboens betænksomhed.

- Det er i den grad et udtryk for samfundssind. Det er meget mere end sprit, vi får; det er en anerkendelse af det arbejde, personalet gør, siger hun.

Indtil nu er det lykkedes for plejehjemmene i Ringkøbing-Skjern Kommune - herunder Ringkøbing Plejehjem - at holde coronaen stangen; der har ikke været registreret ét tilfælde af smitten på kommunens plejehjem.

Men Grethe Jeppesen lægger ikke skjul på, at det er en kamp, der kræver afsavn af både beboerne og deres pårørende og af personalet.

- Vi forstår, at det er hårdt for de pårørende, at de ikke kan besøge beboerne; vi har blandt andet 13 beboere, hvis ægtefæller bor uden for hjemmet. Det er også hårdt for personalet; vi har reduceret vores sociale kontakter uden for arbejde til det minimale for at undgå, at vi bringer smitten med ind på hjemmet. Derfor varmer det, når Plejehjemmets Venner bringer os blomster, Ulf kommer med håndsprit, eller vi får en kasse med chokolade til personalet, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce