Annonce
Ringkøbing

Veninder på jobjagt: Elise og Frederikke vil gerne være en del af holdet på Naturkraft

De to 18-årige gymnasieveninder Elise Ahlers (t.v) og Frederikke Juul håber, at de kan komme i spil til et par af de mange timelønnede stillinger, der er slået op i oplevelsesparken Naturkraft, hvor den officielle åbning er programsat til torsdag 4. juni. Foto: Henrik Breum
Søndag eftermiddag var der åbent hus i Ringkøbings kommende oplevelsespark, Naturkraft, der får brug for omkring 135 medarbejdere.

Ringkøbing: Der bliver brug for blandt andre personer med lyst til skuespil rundt om i parkens attraktioner, når Naturkraft bliver en aktiv del af bykortet over Ringkøbing. Men det er ikke lige den slags udfordringer, Frederikke Juul og Elise Ahlers sigter efter.

Det er søndag først på eftermiddagen, og de to gymnasieveninder har taget turen ud til den kommende oplevelsespark, hvor der er åbent hus i tre timer. Formålet er at tiltrække personer, der gerne vil være en del af et hold på omkring 100 timelønnede sæsonarbejdere fra 4. juni, hvor Naturkraft åbner.

Listen over jobfunktioner i parken, hvor omdrejningspunktet bliver naturens kræfter, omfatter blandt andet formidling, skuespil, madlavning, opvask og modtagelse på parkeringspladsen.

- Nej, skuespil det er vist ikke lige min afdeling. Men jeg kunne godt tænke mig at være en del af deres café herude. Jeg vil gerne betjene folk og give dem en oplevelse efter, at de har været rundt at se hele Naturkraft, siger Frederikke Juul, der for tiden har et fritidsjob hos Kvickly i Ringkøbing.

Elise Ahlers, der er fra Ølstrup, har erhvervserfaring fra restauranten Smag i Ringkøbing, og hun er derfor også mest interesseret i at få et job i køkkenet hos Naturkraft.

Annonce

Jeg kan godt tilbagevise det dér med, at folk ikke vil til Vestjylland. Når vi har noget, der er interessant nok, så kommer de.

Peter Sand, administrerende direktør, Naturkraft i Ringkøbing

Tjene en masse penge

Udover de mange timelønnede får den administrerende direktør for Naturkraft, Peter Sand, også brug for 25 fastansatte, og han er meget fortrøstningsfuld:

- Jeg vurderer egentlig ikke, det bliver det store problem at rekruttere timelønnede blandt unge mennesker. Det bliver mere at finde de rigtige. Interessen er stor og positiv. Vi har allerede hørt fra langt over 100 ansøgere, siger Peter Sand, der gerne vil ansætte 'nogle unge mennesker, vi kan bygge på i mange år.'

Set i det lys kunne Frederikke Juul og Elise Ahlers måske være et oplagt match. For de to 18-årige kvinder - der begge går i 2.g på Ringkjøbing Gymnasium - har ingen aktuelle planer om at vinke Vestjylland farvel, når studenterhuen forventeligt er i hus i sommeren 2021:

- Jeg tror, vi tager nogle sabbatår, hvor det er oplagt at komme ud at arbejde. Og hvis man allerede er ansat hos Naturkraft, kan man måske komme på fuld tid, siger Elise Ahlers, der sagtens kan forestille sig at 'arbejde igennem og tjene en masse penge' i oplevelsesparken, der har et mål om årligt at tiltrække 240.000 gæster.

Attraktiv arbejdsplads

På et spørgsmål om, hvordan det står til med deres tyskkundskaber, svarer Elise og Frederikke i første omgang med let latter. Men de lader også forstå, at de begge har tysk på B-niveau, så dass geht sikkert i en snæver vending.

I forhold til gymnasiet er der som sådan ikke et fagligt samspil med Naturkraft, men de to veninder er sikre på, at det vil give god mening med nyt fritidsjob i udkanten af Ringkøbing:

- Det kunne være megafedt at være her fra starten ... at kunne sige, at 'det her har jeg været med til at starte op.' Det vil være nice, siger Frederikke Juul.

Når Peter Sand kigger på de ansøgninger, der omhandler faste stillinger hos Naturkraft, glæder han sig over, at der bliver vist interesse fra store dele af landet:

- Jeg kan godt tilbagevise det dér med, at folk ikke vil til Vestjylland. Når vi har noget, der er interessant nok, så kommer de, siger den administrerende direktør.

Naturkraft

Oplevelsesparken Naturkraft folder sig ud på et 50 hektar stort område lige uden for Ringkøbing.

Det forventes, at 240.000 gæster årligt vil købe billet til park og hovedbygning for at komme helt tæt på naturens kræfter gennem leg og læring.

En 626 meter lang ringvold kommer til at omkranse den indre park. Det højeste punkt på volden bliver 13 meter.

Naturkraft har en anlægspris på 275 millioner kroner.

Den nye oplevelsespark byder de første gæster velkommen 4. juni 2020 - årligt vil der være 362 åbningsdage.

En dagsbillet kommer til at koste 160 kroner.

Naturkraft ventes at komme til at beskæftige 25 fastansatte og 110 sæsonansatte.

I forbindelse med søndagens åbent hus hos Naturkraft var det blandt andet muligt at få en rundvisning ude under åben himmel. Parken kommer til at brede sig over et område på 50 hektar. Foto: Henrik Breum
- Jeg kunne godt tænke mig at være en del af deres café herude, siger Frederikke Juul (t.h.), der her er på rundvisning med blandt andre sin veninde fra Ringkjøbing Gymnasium, Elise Ahlers (nummer to fra venstre). Foto: Henrik Breum
Søndagens åbent hus hos Naturkraft i udkanten af Ringkøbing trak mange interesserede til det, der lige nu mest af alt har karakter af en byggeplads. Foto: Henrik Breum
Der er masser af jobfunktioner at vælge mellem for personer, der gerne vil indgå i det store korps af timelønnede i oplevelsesparken Naturkraft. Foto: Henrik Breum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Hotel Falken går et niveau op

Ringkøbing For abonnenter

Galleri-ejer har en vild plan: Jens drømmer om at male en sportsvogn nede på stranden

Annonce