Annonce
Hvide Sande

Velkommen til Vestjylland - og velbekomme: Købmand serverer gerne mad til et helt filmhold

- Hvis der er behov for mad både morgen, middag og aften, så laver vi det, siger Michael Sangill, der er én af de i alt fire ejere, der driver to Spar-supermarkeder i Hvide Sande, hvor en kommende krimi-serie på TV 2 skal udspille sig. Foto: Johan Gadegaard
Det er nødvendigt, at lokale sponsorer fra erhvervslivet og detailhandlen bidrager med seks millioner kroner, hvis Ringkøbing-Skjern Kommune skal lykkes med at trække optagelserne af en ny tv-krimi til vestkysten. Blandt de, der har sagt ja til at give en stor hånd, er ejerne af Spar i Hvide Sande og Meny i Søndervig.
Annonce

Hvide Sande: Når der til sin tid skal skrives rulletekster til en krimi-serie optaget på vestkysten, kan der meget vel komme til at stå 'Catering: Spar Hvide Sande.'

Det er givetvis noget af en mundfuld, da der kan blive tale om servering til mange personer i mange dage.

- Vi har tilbudt at hjælpe med at lave mad til dem, mens de er herude. Vi har sagt, at vi laver det, der er brug for til dem, siger Michael Sangill, der - sammen med Thomas Pedersen, Carsten Jespersen og Erik Bjerg - driver to Spar-butikker i Hvide Sande:

- Om de er 10 eller 60 mand, det er underordnet. Det skal vi nok få løst. Og hvis der er behov for mad både morgen, middag og aften, så laver vi det, tilføjer Michael Sangill, der også har en plads i bestyrelsen i Foreningen Havnen.

Udover at yde et sponsorat, der går direkte til forplejning af filmholdet, har de fire Spar-ejere også sagt ja til at skyde flere penge i projektet i form af et andet sponsorat.

Drama på kysten

Den planlagte krimi-serie på TV 2 er udviklet i samarbejde med et tysk filmselskab, og det forventes, at serien finder vej til en række udenlandske kanaler.

Manuskriptet er skrevet af makkerparret Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich, der - under pseudonymet A.J. Kazinski - har udgivet en række krimier, der også er landet hos boghandlere i lande som England, USA og Frankrig.

TV 2 har tidligere haft stor succes med serien om journalisten Dicte Svendsen, der fra 2013 til 2016 tonede frem på skærmen over tre sæsoner med ti afsnit i hver.

Da første afsnit af 'Dicte' blev vist, kiggede 1,4 millioner danskere med, og i hele første sæson lå seertallet på den gode side af en million danskere.

Store dele af serien om Dicte Svendsen blev optaget i Aarhus, hvor antallet af samlede optagedage nåede op på den anden side af 300.

Annonce

Otte afsnit planlagt

Torsdag morgen meldte Ringkøbing-Skjern Kommune ud, at drømmen om at blive hjemsted for optagelser til en tv-serie i sommeren 2020 er tæt på at blive til virkelighed, da produktionsselskabet Deluca Film og TV 2 har skitserne klar til et drama på kanten af havet.

Det er dog en klar forudsætning, at kommunen formår at finde lokale investorer, som er villige til at bidrage med mindst seks millioner kroner - i form af kontante sponsorater eller serviceydelser - til seriens samlede budget.

Kommunens kulturchef, Per Høgh Sørensen, er helt på det rene med, at 'seks millioner kroner er mange penge at støve op til en filmsatsning.' Han støtter sig dog til diverse undersøgelser og analyser, der viser, at investeringen kommer flere gange igen til bidragyderne.

Spørgsmålet er blot, om fire Spar-købmænds velvilje til at stå for maden, mon giver flere penge i kasseapparaterne på Stormgade og Parallelvej i Hvide Sande?

- Det er svært at sige, men det kan man da håbe. Der er ingen tvivl om, at det generelt kommer til at gavne hele området både på kort og på lang sigt. Hvis det bliver lige så stort, som de regner med, så vil det nå vidt omkring, og det er egentlig derfor, vi har sagt ja til at hjælpe, siger Michael Sangill om tv-serien, der foreløbig er planlagt til én sæson med otte afsnit.

Annonce

Det er en lottokupon

I Søndervig er ejerne af Meny-supermarkedet også klar til at hjælpe det ambitiøse tv-projekt godt på vej:

- Vi er nødt til at bakke op om de gode initiativer, der kommer. Den her idé er god, og det kan sagtens gå hen og blive noget stort, siger medejer Thomas Hansen, der også har tegnet sig for et sponsorat på vegne af Søndervig Centerforening, hvor hans far, Keld Hansen, sidder som formand.

På linje med Michaell Sangill ønsker Thomas Hansen ikke at sætte beløbsstørrelser på sponsoraterne, men den vestjyske købmand siger dog, at 'det kan man godt skyde på', da journalisten gætter på, at alene bidraget fra Meny skal skrives med seks cifre.

Ifølge Thomas Hansen er det 'ikke med blik for en god investering', at supermarkedet og foreningen bakker op om projektet:

- Vi tror ikke, at vi får pengene tilbage lige med det samme. Det er i hvert fald ikke det argument, jeg er bidt på. Det er en lottokupon, men tv-serien kan måske være med til at vise omverdenen, hvad vestkysten også er for en størrelse. Det handler om branding, siger Thomas Hansen, der også peger på, at den lokale stolthed kan få et boost, når kendte skuespillere slår sig ned i sommerlandet.

- Det er en lottokupon, men tv-serien kan måske være med til at vise omverdenen, hvad vestkysten også er for en størrelse. Det handler om branding, siger Thomas Hansen, der er medejer af Meny-supermarkedet i Søndervig. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce

Måske flere sæsoner

Som aktiv forretningsmand har Thomas Hansen gennem de seneste par år interesseret fulgt med i Ringkøbing-Skjern Kommunes arbejde med at tiltrække film- og tv-selskaber, og han finder det vigtigt at stå klar på sidelinjen:

- Lige så vigtigt det er, at kommunen bakker erhvervslivet op, lige så vigtigt er det, at erhvervslivet bakker kommunen på. Vi kan jo ikke tage det hele af kommunekassen.

Thomas Hansen forventer ikke, at kameraholdet ruller det store grej ud på p-pladsen foran Meny i Søndervig, da den planlagte serie får sit omdrejningspunkt i Hvide Sandes surfermiljø:

- Men lad os nu bare lege med tanken, at det bliver en succes. Så kommer der måske en sæson to og en sæson tre, og så ved vi ikke, hvad der så skal ske med handlingen i serien, siger Thomas Hansen, der er 'villig til at se på, hvad der skal til for at realisere det videre forløb,' hvis TV 2 får et seerhit med krimidrama fra Vestjylland.

I den forbindelse hæfter medejeren af Meny sig ved, at der i første omgang blot blev planlagt seks afsnit i serien om 'Badehotellet,' der næste år vender tilbage med sæson nummer syv. Dermed når antallet af afsnit op på 45.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

19-årige Svend labber ligaspilletid i sig: Skiftet til Skjern har været helt perfekt

Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Skjern Håndbold For abonnenter

Målmændene kiksede, da Skjern mistede sejren: Med flere redninger havde vi hevet den hjem

Skjern Håndbold

Skjern spiller bedre og bedre, men sakker bagud: Cheftræner havde gerne set dobbelt pointhøst

Annonce