Annonce
Læserbrev

Velkommen til turister – og til Netto

Læserbrev: Selvom megen mødeaktivitet er aflyst, udsat eller blevet virtuel på grund af corona, så er det stadig en mulighed at køre en tur ud i vores store kommune, hvor der er plads, plads, plads. Det gjorde jeg forleden dag for at gense de faktiske forhold i Søndervig. Baggrunden er, at vi politisk skal tage stilling til den ansøgning vi i kommunen har fået fra Salling Group om en eventuel Netto-butik.

Spørgsmålet er, hvordan vi bedst placerer en kommende dagligvarebutik i det område, hvor der i fremtiden formentlig vil komme en hel del flere turister, end vi har set indtil dato?

Et enigt Teknik og Miljøudvalg siger ja til det område, som Salling Group selv foreslår, nemlig på et areal, der ligger lige syd for den vej, der går fra Ringkøbing ud mod Søndervig. Altså lige inden man når Søndervigkrydset. Alternativet kan være at få det over på den anden side af lyskrydset – og så finde en placering i det område, hvor der i forvejen findes en del butikker. Problemet med det vil være, at så kommer vi i yderligere parkeringsproblemer, og vores slogan om Plads, plads, plads kommer ikke til at gælde for Søndervig.

Det er rigtig godt at der sker fortsat udvikling i Søndervig, for der kommer mange turister i fremtiden. Derfor skal vi udvide arealet for Søndervig – akkurat som vi jo gjorde, da Lalandia skulle placeres. Ellers er jeg bange for, at vi får stimlet for mange mennesker sammen på for lidt plads. Derfor er jeg helt enig med Teknik og Miljøudvalget i deres vurdering og indstilling.

I forbindelse med Lalandia-projektet og den større aktivitet i Søndervig er der udarbejdet et spændende materiale for Søndervig. En udviklingsplan. Der er rigtig mange gode tanker og ideer for Søndervigs fremtid. Men så vidt jeg kan vurdere det, er der ikke noget som helst i den udviklingsplan, som spænder ben for, at Netto kan placeres, inden man når til lyskrydset. Og efter at have gået endnu en tur i området – er jeg slet ikke i tvivl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Annonce