Annonce
Ringkøbing

'Velkommen til Ringkøbing': Nyt ambassadør-korps tropper op hos tilflyttere til byen

Ringkøbing er en hyggelig by. Men hvordan får man tilflyttere til at blive boende? Det vil et ambassadørkorps gøre sit til at sikre. Foto: Johan Gadegaard
Ringkøbing Udviklingsforum vil nu gøre sit til, at tilflyttere kommer til at føle sig tilpas i byen; 10 ambassadører vil tage imod alle nye indbyggere og byde dem velkomne.

RINGKØBING: Ringkøbing har længe været ramt af stagnerende befolkningstal; det har hårdnakket lagt sig fast i et leje i underkanten af 10.000.

Det skal der nu gøres noget ved, fastslår Hans Christian Vestergaard, formand for Ringkøbing Udviklingsforum.

- Derfor har vi oprettet et ambassadørkorps på 10 personer, der skal tage mod alle tilflyttere og byde dem velkomne, siger han.

Annonce

Bag initiativet står en arbejdsgruppe under Ringkøbing Udviklingsforum, der samarbejder med kommunens tilflytnings- og bosætningskonsulenter.

- Vi får at vide, når der er kommet tilflyttere til byen, og derefter kommer vi forbi, ringer på døren, byder dem velkomne og fortæller dem lidt om, hvad Ringkøbing har at byde på, fortæller Hans Christian Vestergaard.

Planerne har faktisk været undervejs et stykke tid, men har været forhindrede af, at kommunen ikke uden videre har kunnet oplyse deres adresser.


For at man skal falde til et nyt sted, er det også vigtigt, at man bliver engageret i det lokale foreningsliv, og alene i Ringkøbing by har vi 59 foreninger, som vi gerne vil fortælle om.

Hans Christian Vestergaard, formand for Ringkøbing Udviklingsforum.


- Det problem er vi dog kommet ud over nu, og derfor har vi oprettet ambassadørkorpset. Ønsker man ikke at modtage vores besøg, kan man selvfølgelig sige nej, siger Hans Christian Vestergaard.

Til- og afvandring

Hans Christian Vestergaard fortæller, at hensigten er at besøge alle tilflyttere.

- Vi vil gerne få dem til at føle sig velkomne, så de falder til i Ringkøbing og ikke flytter herfra igen, siger han.

Når ambassadørerne kommer på besøg, har de også en velkomstpakke med til tilflytterne; der samarbejdes blandt andet med handelsforeningen om, at tilflytterne kan få velkomstrabatter i byens butikker.

- For at man skal falde til et nyt sted, er det også vigtigt, at man bliver engageret i det lokale foreningsliv, og alene i Ringkøbing by har vi 59 foreninger, som vi gerne vil fortælle om.

- I det hele taget er det vigtigt, at hele byen samarbejder om at få tilflytterne til at føle sig velkomne, understreger han.

Ambassadørgruppen går i gang med arbejdet straks. Har nogen lyst til at komme med i gruppen, kan man rette henvendelse til Ringkøbing Udviklingsforum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Over tusind kroner for en tur på sygehuset: Ældre frygter kæmperegninger for flexture til Gødstrup

Annonce