Annonce
Vestjylland

Velkommen i ulveland: Nu kan man komme med Erik Poulsen på ulvetur

Erik Poulsen har været aktiv i ulvedebatten og kritisk over for ulveforvaltningen i Danmark - men mener ikke, ulven helt skal fjernes. Foto: Jørgen Kirk
Vil man blive klogere på Danmarks største rovdyr, er der nu mulighed for at komme med på vandring på ulvens hjemmebane - og høre om dens indvirken på lokalsamfundet på godt og ondt.

Ulfborg: Det er ikke bare ulven, der atter er begyndt at husere Vestjylland. Med sig har den nemlig taget en fanskare - nemlig ulveturisterne.

De traver rundt i landskabet på udkig efter det store rovdyr - nogle gange uden at have øje for, at de bevæger sig på privat eller fredet område.

Med afsæt i den situation vil journalist Erik Poulsen fra Tim nu arrangere ulveture med udgangspunkt i fårefarmen Lystbækgaard i Ulfborg. Turene, der løber over sommeren, har fået overskriften ”Velkommen i ulveland”.

Annonce

- Det er et initiativ, der udspringer af en stigende interesse for at bevæge sig i områder med ulve, siger han.

- Den øgede trafik i naturen har fordele og ulemper. Der er mange i lokalbefolkningen, der synes, det er voldsomt, at der kommer folk udefra og kigger ind i haver og til deres dyr. Det er den negative side. Den positive side er, at der er en skærpet interesse for den natur, hvor der er ulve.

Kigger ikke efter lort

Erik Poulsen er en af de fremtrædende figurer i den ulvedebat, der har bølget frem og tilbage i klassiske og sociale medier de seneste år, og han bestyrer blandt andet Facebook-siden ”Her er ulven i Danmark”. Derfor får han mange henvendelser fra blandet andet ulveentusiaster.

- Jeg har sjællændere, der ringer og spørger mig om, hvilken vej de skal køre for at se ulven, og fortæller, at de allerede står i Stråsø Plantage. Men der må man kun bevæge sig på stierne, og der er områder, hvor der er spærret af, og hvor folk ikke må komme for at give ulven, der formentlig har hvalpe nu, noget ro. Men der er turister og naturfotografer, der farer rundt der, siger han.


Jeg har sjællændere, der ringer og spørger mig om, hvilken vej de skal køre for at se ulven, og fortæller, at de allerede står i Stråsø Plantage.

Erik Poulsen, Ulveguide


På turene bliver deltagerne præsenteret for ulven og hører, hvordan den har påvirket lokalsamfundet efter sin genkomst for få år siden.

- Det er ikke en biologitur, hvor jeg fortæller en masse om ulven som dyr, for det er der andre, der er bedre til end mig. Det er bredere, om hvad ulvens tilstedeværelse har af fordele og ulemper, siger han.

- Det er heller ikke en ulvesporingstur, og vi render ikke og kigger efter ulvespor og ulvelort. Turene er lagt, hvor der har været ulv, og hvor ulven jævnligt ses, men der er ikke ulvegaranti.

Første ulvetur er mandag 29. juni, og turene afholdes hver mandag og onsdag sommeren over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: Indleder Kristi himmelfartsferien med meget få nye smittede

Annonce