Annonce
Ringkøbing

Velkendt ansigt overtager rektor-jobbet på Ringkøbing Gymnasium - Lars Roesen vender hjem fra Bruxelles

Lars Roesen vender nu tilbage til Ringkøbing Gymnasium som dets tredje rektor. Pressefoto.
Den tidligere inspektor nåede 20 år som underviser og del af ledelsen, før han for fire år siden blev vicerektor på Europaskolen i Bruxelles. Nu vender han tilbage til sin gamle arbejdsplads som rektor.
Annonce

RINGKØBING: Det bliver et kendt ansigt, der overtager den ledige chefpost på Ringkøbing Gymnasium, når Tonny Hansen ved udgangen af august stopper som rektor efter at have stået i spidsen for gymnasiet i 15 år.

Ny mand på posten bliver 54-årige Lars Roesen, der efter fire år som vicerektor på Europaskolen i Bruxelles nu vender tilbage til Ringkøbing. Hvis nogen kender gymnasiet ud og ind, er det Lars Roesen, der nåede at være 20 år på Ringkøbing Gymnasium som henholdsvis underviser og del af ledelsen, inden han drog syd på.

Annonce

Én af 19 ansøgere

Lars Roesen var én af 19 ansøgere til jobbet som rektor, og blandt disse var der flere "særdeles velkvalificerede ansøgere", understreger gymnasiets bestyrelsesformand, Inger Hauge.

- Det bekræfter mig i, at vi har et godt og stærkt gymnasium, fastslår hun.

Men i sidste ene faldt valget altså på Lars Roesen, der havde stillingen som inspektor, da han valgte at flytte til Bruxelles; en inspektor fungerer som rektors stedfortræder, fører tilsyn med elevernes skolegang, og har andre administrative opgaver i den daglige ledelse.

Annonce

En stor ære

- For fire år siden lå det ikke i kortene, at jeg skulle vende tilbage til Ringkøbing, men efter at have besøgt gymnasiet i forbindelse med skolens 40 års jubilæum, er det blevet klart for mig, at jeg i mit nuværende job netop savner den korte afstand til elever, forældre og medarbejdere, der kendetegner Ringkøbing Gymnasium, siger Lars Roesen.


Det er en stor ære for mig, at bestyrelsen har vist mig den tillid at udnævne mig til gymnasiets tredje rektor.

Lars Roesen, kommende rektor for Ringkøbing Gymnasium


- Da stillingen som rektor blev slået op, var jeg derfor ikke i tvivl om, at det var jobbet, der kunne trække mig tilbage til Danmark, og det er en stor ære for mig, at bestyrelsen har vist mig den tillid at udnævne mig til gymnasiets tredje rektor, lyder det fra Lars Roesen.

Lars Roesen fremhæver Ringkøbing Gymnasium som et veldrevet sted, hvor det er godt at være elev, fordi der er plads til forskellighed og fællesskaber på tværs af klasser og årgange, og fordi netop dets størrelse skaber nærhed mellem lærere og elever.

- Det er helt centralt for mig, at vi fastholder gymnasiets evne til at rumme og udfordre den enkelte, siger han.

Annonce

Internationalt udsyn

- Vi glæder os til at byde Lars Roesen velkommen og bruge hans erfaringer fra Bruxelles til at trække verden endnu mere ind i klasselokalerne på gymnasiet, men også til at bringe hans mange internationale kontakter i spil, når vores elever drager ud i verden, siger Inger Hauge.

- Lars har et indgående kendskab til Ringkøbing Gymnasium, og i Bruxelles har han haft en central lederposition for over 200 lærere og 2000 elever. Det giver ham et særdeles godt udgangspunkt for at fastholde og styrke gymnasiets position som et sted med høj elevtrivsel og en rigtig god løfteevne.

Inger Hauge sætter også sin lid til, at Lars Roesen vil kunne "bringe gymnasiet sikkert ind i fremtiden" ved at virkeliggøre Ringkøbing Gymnasiums nye strategi.

Lars Roesen tiltræder rektor-stillingen den 1. september og skal nu bruge sommeren på at få styr på bolig og flytning samt på at få afsluttet sit arbejde i Bruxelles.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce