Annonce
Kultur

Vejrguderne tilsmiler ultraløb: Vejrudsigten for lørdagens løbebegivenhed helt perfekt

Trækfærgerne over Skjern Å er et sikkert hit hos selfie-fotograferende ultraløbere. Arkivfoto.
Ultraløbet Ringkøbing Fjord Rundt har ikke før haft så mange deltagere - 79 vil løbe hele vejen.

RINGKØBING: Vejrguderne må være Ultraløbet Ringkøbing Fjord Rundt gunstigt stemt; i alt fald lover meteorologerne foreløbig helt perfekt løbevejr den kommende lørdag: Omkring de 20 grader, sol og let vind fra sydvest, så løberne får et venligt skub i ryggen, når de kommer ud på den lange, lige strækning fra Nymindegab til Bagges Dæmning.

Og dem - altså løbere - bliver der mange af. Arrangør Thomas Lønbæk er oven ud godt tilfreds med tilmeldingen indtil nu, der er oppe på 158 personer.

Af dem har de 79 valgt at løbe de 100 kilometer fjorden rundt; det gør løbet, der afvikles for tredje gang, til Danmarks største ultraløbsbegivenhed målt på deltagerantal.

Ud over 100 kilometerløberne er 20 løbere tilmeldt den nye distance på 60 kilometer fra Nymindegab og til Ringkøbing. De 60 kilometer tæller stadig som en ultraløbsdistance.

20 er tilmeldt på maratondistancen og 39 på halvmaraton, så der bliver travlhed på Kongevejens Stadion i Ringkøbing, efterhånden som løberne kommer i mål på lørdag.

Dagen begynder klokken 6.30 i Vesterhavshallen, hvor der er udlevering af startnumre. Klokken 7.30 skydes løbet i gang, og efter en prolog i Ringkøbing By sætter løberne kursen mod syd.

Klokken 11.00 starter Ringkøbing Fjord Rundt 60 kilometer fra Bork Havn, klokken 16.00 starter maraton i Ringkøbing og klokken 18.00 starter halvmaraton.

Sidste løber ventes at være i mål omkring klokken 22.30.

Og går det, som det foreløbig ser ud, bliver vejret i alt fald ingen hindring for en god løbeoplevelse.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce