Annonce
Kultur

Vejrguderne tilsmiler ultraløb: Vejrudsigten for lørdagens løbebegivenhed helt perfekt

Trækfærgerne over Skjern Å er et sikkert hit hos selfie-fotograferende ultraløbere. Arkivfoto.
Ultraløbet Ringkøbing Fjord Rundt har ikke før haft så mange deltagere - 79 vil løbe hele vejen.

RINGKØBING: Vejrguderne må være Ultraløbet Ringkøbing Fjord Rundt gunstigt stemt; i alt fald lover meteorologerne foreløbig helt perfekt løbevejr den kommende lørdag: Omkring de 20 grader, sol og let vind fra sydvest, så løberne får et venligt skub i ryggen, når de kommer ud på den lange, lige strækning fra Nymindegab til Bagges Dæmning.

Og dem - altså løbere - bliver der mange af. Arrangør Thomas Lønbæk er oven ud godt tilfreds med tilmeldingen indtil nu, der er oppe på 158 personer.

Af dem har de 79 valgt at løbe de 100 kilometer fjorden rundt; det gør løbet, der afvikles for tredje gang, til Danmarks største ultraløbsbegivenhed målt på deltagerantal.

Ud over 100 kilometerløberne er 20 løbere tilmeldt den nye distance på 60 kilometer fra Nymindegab og til Ringkøbing. De 60 kilometer tæller stadig som en ultraløbsdistance.

20 er tilmeldt på maratondistancen og 39 på halvmaraton, så der bliver travlhed på Kongevejens Stadion i Ringkøbing, efterhånden som løberne kommer i mål på lørdag.

Dagen begynder klokken 6.30 i Vesterhavshallen, hvor der er udlevering af startnumre. Klokken 7.30 skydes løbet i gang, og efter en prolog i Ringkøbing By sætter løberne kursen mod syd.

Klokken 11.00 starter Ringkøbing Fjord Rundt 60 kilometer fra Bork Havn, klokken 16.00 starter maraton i Ringkøbing og klokken 18.00 starter halvmaraton.

Sidste løber ventes at være i mål omkring klokken 22.30.

Og går det, som det foreløbig ser ud, bliver vejret i alt fald ingen hindring for en god løbeoplevelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fest på toilettet: De unge trænger til et sted at være

Det er egentlig lidt ynkeligt. Tre gange inden for kort tid har kommunens vej- og parkafdeling måttet rydde op i toiletbygningen på havnen i Ringkøbing efter endnu en improviseret fest; den seneste gang endda med nytårskonfetti og det hele. Et eller andet må være galt, når en flok unge holder fest med øller og høj technomusik en hverdagsaften på et offentligt toilet! Både det med hverdagsaftenen og det med det offentlige toilet. Ens første tanke er selvfølgelig: Har de ikke et andet sted at være? Har de ikke noget andet at tage sig for? For unge, der er engageret i kommunens omfattende foreningsliv, er der selvfølgelig masser af tilbud. Men hvad med dem, der ikke er medlem af en forening, ikke falder inden for rammerne af de eksisterende ungdomsklub-muligheder, og som ikke rigtig føler, at de har et sted at være? Nu ser det heldigvis ud til, at de får et sted at kunne være: Stort set alt er faldet på plads omkring stationsbygningen i Ringkøbing, der allerede fra begyndelsen af april vil danne rammen om et nyt ungdomshus. Kommunen har lovet at yde tilskud til driften og huslejen, mens Ib Malgaard Lauridsens Fond smider 1,6 millioner kroner i renoveringen af bygningerne. Også fra anden side er der håb om støtte, så initiativtagerne forhåbentlig kan nå de fem millioner kroner, der er brug for til en gennemgribende renovering af bygningen. Det kan dog tage et godt stykke tid, før man når så langt. Men heldigvis betyder det ikke, at de unge så skal vente utålmodigt på at tage bygningen i brug. Ifølge Niklas Stentoft fra Ringkøbing Ungdomsråd drejer det sig for de unge ikke så meget om, at stedet ser flot og nyrenoveret ud, som at de har et sted, hvor de kan være. Derfor tages ungdomshuset i anvendelse lige fra dag ét. Det er sådan, det skal være. Mon i virkeligheden ikke de unges fornemmelse for ejerskab af ungdomshuset bliver større, når det ikke er flunkende flot og nyrenoveret, når de rykker ind, men de derimod kan se, hvordan huset forvandles for øjnene af dem, efterhånden som det lykkes at skaffe de nødvendige penge? Og mon ikke ungdomshuset trods alt vil vise sig at være et hyggeligere sted at opholde sig end et offentligt toilet en iskold mandag aften? Også selv om man ikke kan tage hverken bajere eller boombox med?

Annonce