Ringkøbing

Vejlukninger i Ringkøbing generede brandvæsenet

Mandskabet på stationen på Vester Strandsbjerg. Foto: Mads Dalegaard

Lukningen af krydset på Herningvej gjorde det svært for brandfolk at nå frem til stationen rettidigt.

Ringkøbing: Falcks Brandvæsen i Ringkøbing havde et begivenhedsrigt 2018 med naturbrande i den varme sommer og udfordringer i form af vejlukninger, sagde brandstationsleder Henning Busk Jensen i sin tale ved nytårsparaden søndag på stationen på Vester Strandsbjerg.

- Det meste af 2018 har vi haft store trafikale udfordringer, da den indre ringvej Nørredige blev lukket i januar. I sommerferien blev lyskrydset på Herningvej også lukket. Det gav os store udfordringer med, at mandskabet kunne nå til stationen, så slukningskøretøjerne kunne nå at komme af sted til tiden. Midt i oktober blev Nørredige atter åben, og det lettede de trafikale udfordringer, sagde Henning Busk Jensen.

Trods de trafikale forhindringer blev de gennemsnitlige udrykningstider på stationens tre køretøjer forbedret med fem sekunder.

Brandvæsenet i Ringkøbing kørte i 2018 102 udrykninger mod 79 i '17, hvilket kan tilskrives dem varme sommers naturbrande. 17 styks måtte slukkes. Afbrændingsforbuddet var med til at forhindre et større antal brande.

- De helt store naturbrande blev vi heldigvis også forskånet for. Nogle af de områder vi var bange for var de store klitarealer og ikke mindst Lodbjerg Hede, som har mange sommerhuse og turister, sagde Henning Busk Jensen.

- Foruden naturbrandene blev der rykket ud til 16 brande i beboelse og etageejendomme, syv brande i butikker og industribygninger, fem færdselsuheld med fastklemte, fem brande i motorkøretøjer, fire assistancer til andre brandvæsener, fire forureninger, tre udkald med liften, et uheld med farlige stoffer og endelig 40 udkald til falske alarmer.

Også tragedien i januar med den forvundne gymnasieelev satte sit præg på året, idet seks brandfolk organiserede den frivillige eftersøgning, hvilket blev hædret med Sophus Falcks mindelegat. Deres indsats, som også indbefattede at blive på stedet og tage sig af de mange i eftersøgningen, der blev ramt af sorg, indstilles også til Redningsberedskabsprisen, meddelte beredskabschef Kim Bjerg Wemmelund, Brand & Redning Midtvest.

Lars Hvistendahl, til højre, blev årets brandmand - og fik overrakt beviset af kollega Kim Grøn Hansen. Foto: Mads Dalegaard
Brandstationsleder Henning Busk Jensen roste sine folk og takkede deres familier og arbejdsgivere. Foto: Mads Dalegaard
0/0
Erhverv

Nu er Michael Rømer autoriseret osteopat

Ringkøbing

Bjarke Hansen: Fjorden skal i spil!

Ringkøbing

Fjordløbet runder Ringkøbing K

Ringkøbing

Manden bag formodet million-underslæb er død

Ringkøbing For abonnenter

Det koster Ringkøbing K

112

Bil trillede om på hovedet

Ringkøbing

Radikale inviterer på lokale egnsretter og politisk debat

Ringkøbing

Oscar i atletikkens top 10