Ringkøbing

Vejlgaard efter V-møde: Jeg håber, statsministeren lytter

Jens Nicolai Vejlgaard håber, at statsministeren vil lytte til hovedbestyrelsesmedlemmer, der er kritiske overfor en nedlæggelse af regionerne. Arkivfoto

Det lokale hovedbestyrelsesmedlem af Venstre, Jens Nicolai Vejlgaard, synes, der var en god debat på hovedbestyrelsesmødet fredag aften.

København: Fredag aften var der lagt op til masser af debat, da Venstres hovedbestyrelse mødtes til en diskussion af parties forslag til en sundhedsreform.

Op til mødet havde mange Venstre-medlemmer udtrykt utilfredshed med, at blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen går ind for en nedlæggelse af regionerne.

Også det lokale hovedbestyrelsesmedlem Jens Nicolai Vejlgaard var til stede ved mødet, hvor diskussionen trak så meget ud, at den planlagte spisning blev udskudt en time.

- Det var et rigtig fint møde, hvor det blev fremlagt, hvorfor man ønsker at lave sundhedsreform, for vi står over for nogle væsentlige udfordringer de næste 10 år, hvor der blandt andet bliver flere ældre og dobbelt så mange diabetikere. Så det er snusfornuftigt at se på området, siger Jens Nicolai Vejlgaard til Dagbladet.

Et demokratisk led

Det var dog regionsdiskussionen, der fyldte allermest på mødet, og det var en god debat, mener Jens Nicolai Vejlgaard, der er regionsbestyrelsesformand for Venstre i Region Midt.

- Vi havde en god debat, hvor folk fik mulighed for at give deres meninger til kende, siger regionsbestyrelsesformanden.

Han håber, at statsministeren har fået noget at tænke over efter debatten:

- Nu venter vi på at se udspillet. Jeg håber, han lytter, når der har været sådan en god debat.

Selv mener Jens Nicolai Vejlgaard da heller ikke, at regionerne er overflødige.

- Stod det til mig, så ser jeg gerne, at der er et selvstændigt folkevalgt demokratisk led der. Borgerne skal have nogen at stille til ansvar, siger han til Dagbladet.

Hvilke konsekvenser Jens Nicolai Vejlgaard frygter, hvis regionerne må lade livet, vil han ikke ind på. Men selv hvis det skulle ske, står han bag sit parti.

- Selvfølgelig støtter jeg det udspil, der kommer. Men lad os nu se, hvad det indeholder, siger den lokale venstremand.

0/0
Ringkøbing

Unge ville ikke kendes ved larmende højttaler: Endte som hittegods

Ringkøbing

Manden bag formodet million-underslæb er død

Ringkøbing

Inviterer til åben fiskerikonference

Ringkøbing

Galleri: Se billederne fra Landbobankens generalforsamling

Ringkøbing For abonnenter

Det koster Ringkøbing K

Ringkøbing

Radikale inviterer på lokale egnsretter og politisk debat

Ringkøbing

Oscar i atletikkens top 10

Ringkøbing

Socialtilsyn Midt: Schuberts Minde havde et år til at rette op på kritik men kom ikke i mål

Ringkøbing

Forstander Jørn Birk Nielsen stopper øjeblikkeligt på Schuberts Minde