Annonce
Debat

Bureaukrati og langsommelig sagsbehandling: Vejen til et minivådområde er belagt med forhindringer

Minivådområde i Sønderjylland. Arkivfoto: Timo Battefeld

Læserbrev: Så ramte vi dette års ansøgningsfrist af puljen for støtte til opførsel af minivådområder. Desværre er det min klare opfattelse, at vi som erhverv på ingen måde er i mål med hverken oprettelse af nye minivådområder eller antal ansøgninger. Det er dog ikke, fordi vi ikke vil, men forsinkelser, usikkerhed og en måske lidt for stor forventning til mængden af kvælstof i særligt det midt- og vestjyske er synderne.

Når en lodsejer i Midt- og Vestjylland ansøger om at få oprettet et minivådområde, bliver der heldigvis taget en kvælstofprøve af drænvandet for at se, hvor meget kvælstof, der er i jorden, og om det kan betale sig at binde dette med et minivådområde. I mere end halvdelen af tilfældene har det vist sig, at det simpelthen ikke har givet mening, og derfor er projektet blevet henlagt.

Politikernes ambitionsniveau hænger ikke sammen med den mur af bureaukrati og den mængde af medarbejdere, der er sat af til at behandle sagerne.

Men samlet set ser det endnu værre ud, da rigtig mange projekter endnu ikke er realiserede af andre grunde. Jeg ved, der har været over 600 projekter med minivådområder på bordet, og af dem er under 100 realiserede. Den første pulje kunne søges tilbage i efteråret 2018, så behandlingstiden har simpelthen været under al kritik. Som jeg ser det, hænger politikernes ambitionsniveau ikke sammen med den mur af bureaukrati og den mængde af medarbejdere, der er sat af til at behandle sagerne i styrelsen.

Annonce

Jeg fornemmer, at der ikke er ret mange ansøgninger i denne omgang, for det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at de lodsejere, der har fået godkendt opførelse af minivådområderne, i mange tilfælde har haft ganske svært ved at få udbetalt tilskuddene.

Dette skyldes ifølge styrelsen IT-problemer, men jeg har også set eksempler på, at tilskuddet tilbageholdes eller forsinkes af mindre formalia, og det er ikke sådan nogle historier, der ligefrem opfordrer til, at en lodsejer vil kaste sig ud i en investering, hvor man skal lægge op til en halv million i forskud og være usikker på, hvornår eller om tilskuddet overhovedet dukker op.

Men når det er sagt, vil jeg gerne understrege at vi som erhverv meget gerne vil denne vej, men jeg synes godt nok, der er lagt mange forhindringer ud for os. Bevidst eller ubevidst.

Annonce
Skjern For abonnenter

Som 22-årig vandt Benjamin en pris for sin webshop: Nu hjælper han andre iværksættere med at få succes

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Super-sti i klitterne hænger i bremsen - lodsejere vender tommelen nedad

Sport For abonnenter

Weekendens seriefodbold: Ingen kan bremse Ølstrup G&U og Faster/Hanning på vejen mod oprykning - BK Klitten snupper tre point uden at spille

Ringkøbing

Farvel til de gamle rustne master: Flere steder i Ringkøbing skiftes gadebelysningen ud

Ringkøbing-Skjern

Desperat mangel på kandidater: Ingen ældre mødte op til Ældrerådets møder

Videbæk

19 børnehavebørn i Vorgod/Barde er coronasmittet: Fire var positive på fjerdedagen

Ringkøbing IF For abonnenter

Mikkel Kjeldstrup efter uafgjort i topkamp: Vi tabte to point i dag

Debat

Debat: Giv en hånd til unge, som lærer med hænderne

Skjern

Politiet forbi tre gange i Skjerns natteliv: Slagsbrødre ville ikke bidrage til opklaring

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Hvide Sande

Atlantic Sapphire-branden driller stadig: Ny efterslukning i dag

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte venter i månedsvis på hjælp

Erhverv

Avlere holder igen med at sælge: - Der kommer jo ikke flere skind, så der er ingen grund til at forære dem væk

Annonce