x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Vejen er banet for nyt Lalandia ved Vesterhavet i 2022

Arkivfoto: Joan Anette Karlsen/Scanpix
Søndervig skal huse Danmarks tredje Lalandia. I dag findes badelandet i både Billund og Rødby.

Hvis Vesterhavet er for barskt, kan børnefamilier så småt begynde at se frem til et alternativ.

Annonce

Tirsdag har Ringkøbing Skjern Kommune således givet grønt lys til, at der kan opføres et Lalandia i Søndervig.

Dermed er alle godkendelser for badelandets realisering på plads. Det oplyser selskabet bag Lalandia, Parken Sport & Entertainment, i en pressemeddelelse.

I dag er der et Lalandia i både Billund og Rødby. Det nye Lalandia i Søndervig ventes at åbne inden sommeren 2022.

- Vi er meget glade for, at de sidste tilladelser nu er kommet på plads.

- Dermed kan vi inden længe begynde opførelsen af Aquadome (badeland, red.), aktivitetscenter og feriehuse, siger administrerende direktør i Lalandia Jan Harrit i pressemeddelelsen.

Ifølge Lalandia bliver der tale om et grønt feriecenter. Hovedbygningerne vil blive forsøgt integreret i områdets fjord- og klitlandskab.

Derudover vil der blive monteret solceller på en del af taget, og elforbruget kommer fra danske vindmøller.

Investeringen i det nye Lalandia vil være cirka 400 millioner kroner, oplyser Parken Sport & Entertainment. Selskabet står for 75 procent af etableringen af badelandet.

De resterende 25 procent står købmand Keld Hansen fra Søndervig bag.

Oveni de 400 millioner kroner kommer investeringer i 440 feriehuse. Feriehusene bliver opført med tilknytning til badelandet. Dermed løber den samlede investering op i cirka en milliard kroner.

Allerede inden det nye Lalandia er opført, er der stor interesse for projektet.

De fleste af feriehusene er allerede blevet solgt. Det dækker en god del af milliardinvesteringen. De første huse ventes at stå klar inden årets udgang.

Lalandia i Billund er Skandinaviens største badeland og har et tilhørende feriecenter med huse, hvor besøgende kan vælge at bo under opholdet.

Lalandia i Rødby består ligeledes af badeland og feriecenter.

/ritzau/

Link til meddelelse fra Parken Sport & Entertainment
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce