Annonce
Videbæk

Vejdirektoratet holder borgermøde om 2+1-vejen

Vejdirektoratet opfordrer borgerne til at komme med forslag og synspunkter til udvidelsen af vejen mellem Ringkøbing og Herning. Der er borgermøde i næste uge. Arkivfoto
Mens borgmesteren og erhvervslivet krydser fingre for, at der bliver politisk opbakning til en 2+1-vej til Herning, går Vejdirektoratet nu snart i gang med at lave en såkaldt VVM-redegørelse. Men først bliver der holdt borgermøde.

Videbæk: Selv om den socialdemokratiske regering endnu ikke har besluttet, om der skal sættes penge af til at udvide landevejen mellem Ringkøbing og Herning, så tager Vejdirektoratet nu første skridt mod den forberedende VVM-undersøgelse, der kan bane vej for mere vestjysk asfalt.

Det sker når borgere, virksomheder, foreninger og andre med interesse i strækningen bliver inviteret til borgermøde om den mulige udvidelse på torsdag den 19. september i Videbæk Idræts- og Fritidscenter. Vejdirektoratet opfordrer alle til at komme med forslag og synspunkter, som vil indgå i det videre arbejde.

I forbindelse med finansloven sidste år blev der sat 18 millioner kroner af til VVM-undersøgelsen, der skal give svar på, hvordan man kan udvide rute 15 med en et ekstra spor på dele af strækningen, så der etableres en 2+1-vej, hvor meget det præcist vil koste at gennemføre løsningen og hvilken betydning den vil få for både trafik, natur og miljø. Resultaterne af undersøgelsen bliver offentliggjort i begyndelsen af 2021.

På borgermødet i næste uge vil Vejdirektoratet orientere om baggrunden for undersøgelsen, og fortælle om det videre arbejde. Har man gode idéer, forslag eller forhold, som direktoratet bør være særlig opmærksomme på i forbindelse med VVM-redegørelsen, kan de siges højt på mødet i Videbæk eller sendes til Vejdirektoratet frem til den 9. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Viceborgmester: Jeg synes, det er ærgerligt, at Skjern nu mister chancen for at udvikle midtbyen

112

Pårørende til trafikdræbt er fundet

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Annonce