Annonce
Videbæk

Vejdirektoratet holder borgermøde om 2+1-vejen

Vejdirektoratet opfordrer borgerne til at komme med forslag og synspunkter til udvidelsen af vejen mellem Ringkøbing og Herning. Der er borgermøde i næste uge. Arkivfoto
Mens borgmesteren og erhvervslivet krydser fingre for, at der bliver politisk opbakning til en 2+1-vej til Herning, går Vejdirektoratet nu snart i gang med at lave en såkaldt VVM-redegørelse. Men først bliver der holdt borgermøde.
Annonce

Videbæk: Selv om den socialdemokratiske regering endnu ikke har besluttet, om der skal sættes penge af til at udvide landevejen mellem Ringkøbing og Herning, så tager Vejdirektoratet nu første skridt mod den forberedende VVM-undersøgelse, der kan bane vej for mere vestjysk asfalt.

Det sker når borgere, virksomheder, foreninger og andre med interesse i strækningen bliver inviteret til borgermøde om den mulige udvidelse på torsdag den 19. september i Videbæk Idræts- og Fritidscenter. Vejdirektoratet opfordrer alle til at komme med forslag og synspunkter, som vil indgå i det videre arbejde.

I forbindelse med finansloven sidste år blev der sat 18 millioner kroner af til VVM-undersøgelsen, der skal give svar på, hvordan man kan udvide rute 15 med en et ekstra spor på dele af strækningen, så der etableres en 2+1-vej, hvor meget det præcist vil koste at gennemføre løsningen og hvilken betydning den vil få for både trafik, natur og miljø. Resultaterne af undersøgelsen bliver offentliggjort i begyndelsen af 2021.

På borgermødet i næste uge vil Vejdirektoratet orientere om baggrunden for undersøgelsen, og fortælle om det videre arbejde. Har man gode idéer, forslag eller forhold, som direktoratet bør være særlig opmærksomme på i forbindelse med VVM-redegørelsen, kan de siges højt på mødet i Videbæk eller sendes til Vejdirektoratet frem til den 9. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her har strukturudvalg søgt inspiration: Aalborg har helt ned til 60 elever pr. skole - og det fungerer

Annonce