Annonce
Ringkøbing-Skjern

Vejarbejde trækker ud - men holder sin deadline

Det videre vejarbejde på rute 28 mellem Højmark og Herningvej lader vente på sig. Men man hvis vejret holder, regner man med at kunne nå det indenfor tidsrammen på tre uger. Foto: Jonas Kollerup
Det logistiske arbejde bag vejarbejdet på rute 28 mellem Højmark og Herningvej gør en smule vrøvl af sig, men hos Vejdirektoratet håber man stadig at kunne holde deadline, der er 19. september.

HØJMARK: Det rumler og ryster i bil og i øregang, når man i disse dage tager turen ad rute 28 fra Røgind Kro på Herningvej syd på mod Højmark.

De seneste 12 dage har vejstrækningen manglet sit øverste lag asfalt – det såkaldt flydelag – og et nyt har siden ventet på at blive lagt.

Men det er næppe et arbejde, der bliver påbegyndt fra morgenstunden.

- Det går sådan set lidt efter planen, for jeg vidste godt, at der ville gået noget tid, inden der kunne komme et nyt slidelag på, siger vejarbejdsansvarlig hos Vejdirektoratet, Kirsten Roelsgaard.

På grund af travlhed hos det mandskab og den maskine, der arbejder med at fræse det øverste lag asfalt af, har man været tidligere ude med fræseren, end man har haft mandskab klar til at lægge den nye asfalt.

- Så jeg vidste godt, at det ville trække lidt ud. Problemet er også lidt med det vejr, der er i øjeblikket. Man kan ikke lægge asfalt ud i regnvejr, og når det regner så meget, så bliver det hele forsinket – også de andre steder rundt omkring. Så det hele bliver skubbet foran, siger Kirsten Roelsgaard.

Hun fastslår dog, at man stadig håber at kunne overholde deadline på tre uger. Dermed skulle bilisterne gerne fra torsdag 19. september igen kunne køre ad rute 28 uden hverken rumlen og rysten.

Det videre vejarbejde på rute 28 mellem Højmark og Herningvej lader vente på sig. Men man hvis vejret holder, regner man med at kunne nå det indenfor tidsrammen på tre uger. Foto: Jonas Kollerup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Fælles opråb fra fire rektorer: Elever arbejder alt for meget

Annonce