Annonce
Ringkøbing-Skjern

Vej og Park genoptager en del af arbejdet

Folkene fra Vej & Park har fået lov at gå i gang med udendørs opgaver - så længe de arbejder alene. Og det bliver opgaver, der har betydning for trafiksikkerheden, der bliver prioriteret. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Nye retningslinjer fra de nationale myndigheder betyder, at Ringkøbing-Skjern Kommune nu sender medarbejdere, der kan arbejde alene og uden at udgøre en smitterisiko, tilbage på traktoren.

Ringkøbing-Skjern: I lighed med landets andre kommuner - og helt i tråd med retningslinjerne fra statsministeren, har medarbejderne i Ringkøbing-Skjern Kommune været hjemsendt de seneste to uger.

Mange har kunnet lave skrivebordsarbejde derhjemme, men folkene i for eksempel kommunens Vej og Park-afdeling har ikke kunnet rette skæve fortovsfliser på computeren.

Men nu er flere af medarbejderne i netop Vej og Park-afdelingen på vej tilbage i arbejdstøjet.

Statsministeriet meldte tidligere på ugen ud, at offentlige ansatte kan arbejde som normalt, forudsat at deres opgaver foregår udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt.

- Vi har en del opgaver som kan løses af én mand på en traktor, og så giver det god mening, at de kan komme i gang med arbejdet, inden græsset i rabatterne for eksempel får så godt fat, at det går ud over trafiksikkerheden, siger Lone Rossen fagchef for Land, By og Kultur i Ringkøbing-Skjern Kommune, i en pressemeddelelse.

Annonce

Stram prioritering

Kommunen prioriterer at løse opgaver, der har trafiksikkerhedsmæssig betydning. Det kan være udskiftning af vejskilte, reparation af rendestensbrønde og asfaltreparationer. Herudover prioriteres opgaver som er dyre at forsømme for længe: genopretning af stier og grusveje efter vinteren.

Kommunens vejinspektør vil køre ud og vurdere de ca. 1800 km asfaltvejes tilstand, så man kan tilrettelægge de kommende asfaltudbud.

Herudover vil kommunens folk få lov én og én at køre strandkasserne til opsamlet affald ud på strandene og at klargøre tennisbaner og fodboldbaner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Annonce