Annonce
Ringkøbing-Skjern

Veganerne ånder Kristendemokraterne i nakken

Professor og valgforsker tror på, at både Kristendemokraterne og Veganerpartiet vil opnå at blive opstillingsberettiget til Folketinget. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Annonce

Ringkøbing-Skjern:  Kristendemokraterne havde håbet at nå i mål til påske.

Men partiet mangler stadig 1500 vælgererklæringer for at blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg. Det viser tal fra Indenrigs- og Socialministeriet.

Lige nu har Kristendemokraterne helt præcist 18.487 godkendte erklæringer, men skal altså op på 20.000.

Partiet bliver åndet i nakken af Veganerpartiet, som også fortsætter med at hente opbakning hos danskerne. Det nye parti - der også har en lokalafdeling i det vestjyske - har indtil nu samlet vælgererklæringer fra 17.613.

Annonce

For gamle

Veganerne har den udfordring, at de første af partiets underskrifter er ved at blive for gamle. Et parti, der ønsker at stille op til Folketinget, har nemlig kun 18 måneder til at få erklæringerne på plads.

Professor og valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet spår dog, at begge partier nok skal få en plads på stemmesedlen til næste folketingsvalg. Til Danmarks Radio fremhæver professoren, at Kristendemokraternes gode organisation vil sikre, at de nødvendige erklæringer kommer i hus.

Veganerne bliver båret frem af deres mærkesager, som hitter lige nu. Ifølge Kasper Møller Hansen er der vælgere,  som er på udkig efter et alternativ til partiet Alternativet efter partiets nedsmeltning. Den politiske fokus på alt fra dyrevelfærd til økologi kan Veganerpartiet levere.

Annonce

I bunden

Veganerne og KD er absolut højdespringere på listen over parter, der ønsker at stille op til Folketinget. Rasmus Paludans nye parti Hard Line har foreløbigt fået 1633, mens det tidligere Alternativet-folketingsmedlem René Gade, som netop har stiftet Lykkepartiet, har fået 359 borgere til at skrive under.

Næsten 100 partier er lige nu i gang med at søge opstilling til Folketinget. Blandt dem med færrest vælgererklæringer er Havenissepartiet, der bare har 16 vælgererklæringer. Endnu sværere ser det ud for partier som Stormfronten, Magten tilbage til Folket og Værdighedspartiet. De har slet ingen vælgererklæringer fået.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce