Annonce
Ringkøbing

Vedersø Klit Badehotel er erklæret konkurs: - Vi er ikke kede af det, men lidt bitre

Brødreparrene Nick (til venstre) og Oliver Mogensen har overgivet nøglerne og forladt Vedersø Klit Badehotel. Her er de fotograferet, da de i 2019 kunne fejre et års jubilæum på hotellet, hvilket måske ikke lyder af meget, men med hotellets historik in mente var det alligevel en bedrift. De skulle ende med at få godt tre år i Vedersø. Arkivfoto: Morten Stricker
De var ikke levnet mange chancer, brødrene Nick og Oliver Mogensen, da de overtog Vedersø Klit Badehotel. Alligevel blev det til mere end tre år. Nu er det slut, også selvom de havde mod på mere.

Vedersø: Det var i forvejen en tilværelse levet på lånt tid, men brødrene Nick og Oliver Mogensens eventyr på Vedersø Klit Badehotel stopper alligevel før tid.

Hotellet, brødrene blev forpagtere af i 2018, er taget under konkursbehandling.

For nylig kom det frem, at hotellet er solgt, og forpagterne er opsagt per den 31. maj i år, men tre måneder før tid er det altså slut.


Jeg kan godt forstå, hvis de lokale for tre år siden tænkte, at det var højst urealistisk, at to fra Aarhus i laksko og halvbillige Bertoni-skjorter skulle kunne vende hotellet til at blive til noget. Men vi fik så at sige strøget krøllerne ud af skjorten.

Nick Mogensen, nu tidligere forpagter, Vedersø Klit Badehotel.


- Det er smerteligt at tænke på, når nu vi havde set gode takter, men sådan skulle det ikke blive. Vi føler ikke, at vi har noget at være kede af, men vi føler os lidt bitre, siger Nick Mogensen.

Brødrene havde nemlig mod på mere.

- Jeg kan godt forstå, hvis de lokale for tre år siden tænkte, at det var højst urealistisk, at to fra Aarhus i laksko og halvbillige Bertoni-skjorter skulle kunne vende hotellet til at blive til noget. Men vi fik så at sige strøget krøllerne ud af skjorten, og vores indtryk er, at det over tid resulterede i, at vi nød deres respekt, siger Nick Mogensen.

Annonce

Ikke vilde summer

Alligevel er samarbejdet nu forbi. Årsagen skal findes tre steder, mener de nu tidligere forpagtere: Corona-krisen, et samarbejde der aldrig blev godt med ejeren, samt salget af hotellet.

- Det faktum, at hotellet blev solgt, gav os en kortere tidshorisont. Lad os sige, at vi var en forretning på Strøget. Så vidste vi, at vi ville ligge der i ti år endnu, og kunne måske låne penge eller på anden måde strække tingene, til alt igen genåbner. I vores tilfælde var der en risiko for, at vi slet ikke nåede at åbne, før vi skulle forlade den solgte bygning, siger Nick Mogensen.

Er der mistet mange penge i konkursen?

- Det har jeg ikke et overblik over, men det er ikke min fornemmelse, at vi taler om de vilde summer. Det må kurator afgøre. Selvfølgelig er der et eller andet tab, men vi har gjort alt for, at det ikke skulle eskalere - af samme grund indgav vi også konkursbegæringen, siger Nick Mogensen.

Annonce

Fortryder ikke

Brødrene efterfulgte 12 år med mislykkede på mislykkede projekter for at få Vedersø Klit Badehotel på benene. Set i det lys klarede de seneste forpagtere sig i længere tid, end historikken foreskrev. Nick stod for køkkenet og Oliver for økonomien.

- Vi fortryder ingenting forstået på den måde, at vi ikke banker os selv i hovedet og siger: Havde vi da bare gjort det sådan her. Vi har lært meget samt en masse mennesker at kende. De tre år har på mange måder været fantastiske. Vi har varme tanker om naturen, området og de gæster, som har besøgt os. Man kan sige, at der har været fest og farver: Fantastiske oplevelser, der desværre er blevet farvet af et dårligt samarbejde, konkluderer Nick Mogensen.

Forholdet har ikke været godt mellem forpagtere og den nu tidligere ejer, hvilket for nylig kulminerede i en retssag om et lån. Siden er en ny ejer kommet til, og da dennes plan ikke umiddelbart var hoteldrift, var brødrenes dage i Vedersø talte.

Nick og Oliver Mogensen siger, at de har fået henvendelser, men endnu ikke ved, hvad fremtiden indeholder. De vil dog gerne være selvstændige, siger de.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Østjysk virksomhed rykker til Vestjylland

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce