Annonce
Ringkøbing

Ved jævn udligning kunne Ringkøbing-Skjern Kommune ansætte 340 pædagoger mere

Ringkøbing Kommune kunne have 132 millioner mere at gøre godt med, hvis den kommunale udligning var lige. Arkivfoto

Hvis Ringkøbing-Skjern lå i hovedstaden, ville kommunen have 132 millioner kroner mere i kassen på grund af hovedstadsudligning. Borgmester Iver Enevoldsen (V) advarer mod et skævt Danmark.

Ringkøbing-Skjern: Hvis man lavede et tankeeksperiment og flyttede Ringkøbing-Skjern Kommune, så den geografisk blev placeret mellem for eksempel Brøndby og Hvidovre, så ville byrådet årligt kunne disponere over 132 millioner kroner mere end i dag.

Med de penge kunne politikerne ansætte 263 ekstra lærere, 340 pædagoger eller 340 social- og sundhedsassistenter.

Det viser beregninger, som otte provinskommuner i fællesskab har fået lavet på baggrund af tal fra Økonomi og Indenrigsministeriet.

Den store forskel på provins og hovedstad skyldes, at der for hovedstaden findes et særligt ekstra udligningssystem - den såkaldte hovedstadsudligning.

Hovedstadsudligningen fordeler penge internt mellem 34 hovedstadskommuner, sådan at de rige kommuner i området giver til de mindre rige. "Uretfærdigt," lyder det fra otte provinsborgmestre, som vil have ordningen ændret.

Borgmester Iver Enevoldsen (V) er enig:

- Det er vigtigt, at der nu bliver kigget udligningen. Vi skal passe på, at Danmark ikke knækker over, for vi skal alle have levere en fornuftig service til borgerne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tage Elkjærs følelsesladede tur på knallert til Herning i 1960: Da otte danske landsholdsspillere mistede livet bare få timer før en landskamp i Herning

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Annonce