Annonce
Hvide Sande

Vattenfall vil ikke flytte havmøller

Jørgen Iversen: Vattenfall fastholder placering. Arkivfoto.

Turistforeningens forsøg på at få flyttet møller længere ud har ikke båret frugt.

SØNDERVIG: Vattenfall vil ikke ændre på placeringen af de kystnære havmøller i Vesterhav Syd.

Det fastslår formanden for Ringkøbing Fjord Turisme, Jørgen Iversen.

På den ekstraordinære generalforsamling i turistforeningen i maj 2016 blev det besluttet at arbejde for, at møllerne placeres så langt mod syd og vest som muligt.

Dette har dog ikke båret frugt, oplyser Jørgen Iversen nu i et brev til medlemmerne:

"Vi havde forsøgt at skrive til ministeren, som via pressen meldte ud, at man ikke ville ændre noget, da forliget var på plads i Folketinget", skriver han.

"Vi havde sideløbende forsøgt at etablere et udvalg bestående af begge sider i vores medlemskreds for at kunne gå til Vattenfall med én stemme og opnå det bedst mulige resultat i en forhandling om at rykke møllerne mod syd og vest. Det lykkedes dog aldrig at etablere udvalget."

"Efter generalforsamlingen i år har jeg været i dialog med Vattenfall for at høre, om der er mulighed for at rykke møllerne mod syd og vest."

"Jeg fik at vide, at man er meget langt med undersøgelser af havbunden i det område, der er udpeget til opstillingen af møllerne, at man har brugt mange penge på disse undersøgelser, og at man ikke ønsker at ændre møllernes placering."

Jørgen Iversen konkluderer:

"Jeg anser mulighederne for at komme videre med beslutningen fra den ekstraordinære generalforsamling i maj 2016 for udtømte for tiden".

I stedet opfordrer han medlemmerne til at samle kræfterne om at gøre den kommende vindmøllepark til "noget positivt".

Annonce
Navne For abonnenter

Efterskoleforstander gennem 34 år springer ud som forfatter: - Om 50 år er bogen fuld af gode historier for mine oldebørn

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sofus fra 5. klasse på Højmark Skole: - Det er meget vigtigere for mig at komme til håndbold igen end at komme tilbage i skolen

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Annonce