Annonce
Erhverv

Vattenfall vælger Hvide Sande som servicehavn for Horns Rev 3

Vattenfalls kæmpemæssige 8,4 MW-møller i Horns Rev 3 skal serviceres fra Hvide Sande Havn. Arkivfoto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix
Når Danmarks største havmøllepark skal serviceres, skal det ske fra Hvide Sande Havn, afslører Vattenfall - og der følger lokale arbejdspladser med.

Hvide Sande: Det bliver fra havnen i Hvide Sande, at servicemedarbejderne kommer til at stævne ud, når der skal udføres arbejde på de 49 store havvindmøller i Horns Rev 3, som er Danmarks største havmøllepark.

Vattenfall har netop offentliggjort, at valget er faldet på Hvide Sande som servicehavn for havmølleparken, der ligger 25-40 kilometer ude i Nordsøen.

- Valget understreger de lokale fordele ved havvind og Hvide Sandes engagement i sektoren. Det viser, at vi bidrager til lokal udvikling, og at investeringer i en fossilfri fremtid er noget, lokalsamfund kan leve af, siger Michael Simmelsgaard, direktør for Vattenfall i Danmark, i en pressemeddelelse.

Annonce

Horns Rev 3

  • Horns Rev 3 bliver Danmarks største havmøllepark og vil øge den danske elproduktion fra vind med omkring 12 procent.
  • Med en kapacitet på 406 MW vil Horns Rev 3 dække det årlige elforbrug i omkring 425.000 danske husstande.
  • Totalhøjden af de 49 8,4 MW-vindmøller er 187 meter, som hver vejer tæt på 1.500 tons, inklusiv fundament.
  • Vindmølleparken Horns Rev 3 er placeret i Nordsøen, 25-40 kilometer ud for den danske vestkyst.

Kilde: Vattenfall

Nye arbejdspladser

- Vi forventer at beskæftige 25-30 fuldtidsmedarbejdere med base i Hvide Sande og at etablere egne faciliteter på havnen. Derudover har vi og vores samarbejdspartnere brug for lokale leverandører. Vi får brug for forskellige serviceydelser, lige fra teknisk support af vores udstyr til rengøring og bygningsvedligeholdelse, lyder det fra direktøren.

Nyheden glæder Ringkøbing-Skjerns borgmester Hans Østergaard (V).

- Det er så gangske afgjort en god nyhed - det kan vi kun være godt tilfredse med. Og som Vattenfall skriver, så er det service på Horns Rev 3, men der er jo andre projekter på vej, hvor service fra Hvide Sande Havn så også bliver sandsynlig, siger borgmesteren.

Udsigt til flere projekter

- Hvide Sande Havn har lagt sig i selen for at gøre sine hoser grønne. Vi har haft stort ønske om både at få servicen på Horns Rev 3 og andre projekter i Nordsøen, der er i udbud nu - der er det selvfølgelig en betingelse, at Vattenfall vinder udbuddet, siger Hans Østergaard.

Horns Rev 3 er landets største havmøllepark med kapacitet til at forsyne 425.000 husstande med strøm.

Drift og vedligeholdelse fra Hvide Sande starter, når MHI Vestas' garantiperiode udløber i 2024. Indtil da vil der blive gennemført undersøgelser af præcis hvilke faciliteter, der vil blive behov for på havnen, oplyser Vattenfall.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Opdateret: Savnet mand fra Ringkøbing er fundet død

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vi har alle et ansvar for at holde unge fra narko

Det kunne være meget værre … Sådan lyder det samstemmende budskab fra politiet og de øvrige medvirkende i SSP-samarbejdet, skolerne og de sociale myndigheder, når talen falder på narkomisbrug blandt unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. "Vi oplever faktisk ikke, at flere unge bruger narko end tidligere, og forældrene har generelt ikke grund til at blive bekymret", siger viceungdomsskoleleder og SSP-formand Allan Østergaard til Dagbladet i dagens avis. "Vi har ikke en opfattelse af, at det flyder med narko", fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Det er selvfølgelig gode nyheder. At vi bor i en landlig kommune fjernt fra de store byer er nemlig ikke nogen garanti for, at stenbroens dårlige misbrugsvaner ikke også spreder sig hertil; der er desværre rigeligt med eksempler på, at små og "afsides" samfund hærges af en narkoepidemi. At det ikke kommer dertil hos os, kræver, at vi konstant er oppe på stikkerne. Og med "vi" menes os alle - især vi voksne; også os, der ikke har børn og unge i den mest sårbare alder. Vi har alle sammen et ansvar for at holde øje med, at vore unge trives. Det kræver, at vi kender hinanden, og har tillid til hinanden. Derfor er det prisværdigt, at SSP-samarbejdet arbejder målrettet i den retning. Ifølge Allan Østergaard er samarbejdet med forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune velfungerende. Der er et godt fremmøde og en god stemning, når forældrene bliver inviteret. "Noget af det, som SSP lægger vægt på, er netop et godt forældresamarbejde. Forældrene skal klædes på, så de står stærkere, hvis og når problemerne melder sig," siger han. Når de gør det - og det kan ikke undgås, at det sker ind imellem - skal ikke bare politiet, skolerne og de sociale myndigheder være klar til at gribe ind; det skal alle vi andre også. Ser vi en flok unge, der stimler sammen i det offentlige rum, skal vi ikke holde os tilbage fra som borger at gå hen til dem og snakke med dem om, hvad der foregår. På den måde viser man som voksen, at man respekterer de unge, interesserer sig for dem, og bekymrer sig om dem.

Ringkøbing For abonnenter

Fra stoffer og hjemløshed til bolig og firma: Nu bliver vi høje på livet

Annonce