Annonce
Erhverv

Vattenfall vælger Hvide Sande som servicehavn for Horns Rev 3

Vattenfalls kæmpemæssige 8,4 MW-møller i Horns Rev 3 skal serviceres fra Hvide Sande Havn. Arkivfoto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix
Når Danmarks største havmøllepark skal serviceres, skal det ske fra Hvide Sande Havn, afslører Vattenfall - og der følger lokale arbejdspladser med.
Annonce

Hvide Sande: Det bliver fra havnen i Hvide Sande, at servicemedarbejderne kommer til at stævne ud, når der skal udføres arbejde på de 49 store havvindmøller i Horns Rev 3, som er Danmarks største havmøllepark.

Vattenfall har netop offentliggjort, at valget er faldet på Hvide Sande som servicehavn for havmølleparken, der ligger 25-40 kilometer ude i Nordsøen.

- Valget understreger de lokale fordele ved havvind og Hvide Sandes engagement i sektoren. Det viser, at vi bidrager til lokal udvikling, og at investeringer i en fossilfri fremtid er noget, lokalsamfund kan leve af, siger Michael Simmelsgaard, direktør for Vattenfall i Danmark, i en pressemeddelelse.

Horns Rev 3

  • Horns Rev 3 bliver Danmarks største havmøllepark og vil øge den danske elproduktion fra vind med omkring 12 procent.
  • Med en kapacitet på 406 MW vil Horns Rev 3 dække det årlige elforbrug i omkring 425.000 danske husstande.
  • Totalhøjden af de 49 8,4 MW-vindmøller er 187 meter, som hver vejer tæt på 1.500 tons, inklusiv fundament.
  • Vindmølleparken Horns Rev 3 er placeret i Nordsøen, 25-40 kilometer ud for den danske vestkyst.

Kilde: Vattenfall

Annonce

Nye arbejdspladser

- Vi forventer at beskæftige 25-30 fuldtidsmedarbejdere med base i Hvide Sande og at etablere egne faciliteter på havnen. Derudover har vi og vores samarbejdspartnere brug for lokale leverandører. Vi får brug for forskellige serviceydelser, lige fra teknisk support af vores udstyr til rengøring og bygningsvedligeholdelse, lyder det fra direktøren.

Nyheden glæder Ringkøbing-Skjerns borgmester Hans Østergaard (V).

- Det er så gangske afgjort en god nyhed - det kan vi kun være godt tilfredse med. Og som Vattenfall skriver, så er det service på Horns Rev 3, men der er jo andre projekter på vej, hvor service fra Hvide Sande Havn så også bliver sandsynlig, siger borgmesteren.

Annonce

Udsigt til flere projekter

- Hvide Sande Havn har lagt sig i selen for at gøre sine hoser grønne. Vi har haft stort ønske om både at få servicen på Horns Rev 3 og andre projekter i Nordsøen, der er i udbud nu - der er det selvfølgelig en betingelse, at Vattenfall vinder udbuddet, siger Hans Østergaard.

Horns Rev 3 er landets største havmøllepark med kapacitet til at forsyne 425.000 husstande med strøm.

Drift og vedligeholdelse fra Hvide Sande starter, når MHI Vestas' garantiperiode udløber i 2024. Indtil da vil der blive gennemført undersøgelser af præcis hvilke faciliteter, der vil blive behov for på havnen, oplyser Vattenfall.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Videbæk

Udsigt til coronabenspænd: Fjelstervang vil overvære det sidste slag om skolerne

Skjern Håndbold

Skjern spiller bedre og bedre, men sakker bagud: Cheftræner havde gerne set dobbelt pointhøst

Annonce