Annonce
Ringkøbing-Skjern

Midt i højsæsonen: Vattenfall rykker inde med larmende maskiner i sommerhusområde

Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Der bliver udsigt til entreprenørmaskine-højsæsonen, når energiselskabet Vattenfalls entreprenør begynder forberedelserne til det elkabel, som skal føre strøm fra de kystnære møller ind på land. Dårlig timing, mener sommerhusudlejer.
Annonce

Klegod-Søndervig: Selv om Vesterhav Syd-møllerne er udskudt i tre år, fordi der skal laves et nyt VVM-tillæg, så fortsætter energiselskabet ufortrødent med kabelarbejdet i området ved Klegod og Søndervig.

Det fremgår af det brev, sommerhusejere i området har modtaget i denne uge.

I brevet fremgår det blandt andet, at de ikke slipper for arbejdende entreprenørmaskiner i højsæsonen. De første køreplader bliver lagt ud 5. august, hvorefter arbejdet med at underbore klitvejen og sommerhusområdet ved Lyngdraget i Klegod bliver sat i gang.

"I forbindelse med planlægningen af anlægsarbejdet er der flere forhold at tage hensyn til. Turistsæsonen er en af disse, mens der ligeledes er beskyttede yngleområder ved Sandene, landbrug og den tidsfaktor, at arbejdet skal være færdigt, inden der bliver for vådt i området", skriver Vattenfall til sommerhusfolkene.

Direktør i sommerhusudlejningsbureauet Danwest, Karsten Fyhn, er mildt sagt ikke begejstret for timingen.

- Det er svært at forstå, at man ikke kan lægge arbejdet udenfor højsæsonen. Der vil helt sikkert være nogle sommerhusgæster, som bliver generet af de maskiner, som kommer til at grave i området, siger han.

Ifølge Karsten Fyhn er sommerhusudlejerne ikke blevet gjort opmærksom på gravearbejdet. Han vil derfor tage en snak med turistforeningen, så man kan sikre, at de gæster, som har booket et hus i området, får besked om kabelarbejdet.

Ifølge Vattenfall var sommerhusenes ejere i området inviteret til et møde først i juni, hvor de blev informeret om tidsplanen for arbejdet. Det er nu specificeret i det brev, der netop er sendt ud.

Her bliver der gravet og boret

  • Der skal lægges kabler fra sommerhusområdet ved Lyngdraget i Klegod og ud på den anden side af Holmsland Klitvej.
  • Den første del af borearbejdet begynder 12. august, og ventes at vare to gange fem dage. Det vil foregå fra sommerhusområdet og ud under vejen. Inden bore- og gravearbejdet går i gang, skal der udlægges køreplader i området, hvor boreriggen skal arbejde. De plastføringsrør, der skal trækkes gennem boringen, vil blive svejset på marken øst for klitvejen. Det arbejde begynder allerede 29. juli.
  • Anden del af borearbejdet begynder efter planen 19. august og vil vare to gange tre dage. Underboringen begynder inde i sommerhusområdet, hvor der bores fra vest mod øst. Svejsningen af plastføringsrørene sker ugen før på et område øst for boringen.
  • Den tredje og længste underboring begynder efter planen 26. august. Den vil vare to gange otte dage og slutter ved stranden.
  • Selve kabelinstallationen begynder 7. oktober øst for Holmsland Klitvej mod henholdsvis transformatorstationen ved Søndervig Landevej og mod stranden. Arbejdet ventes at tage to uger.
  • Vattenfall oplyser, at man ikke kan udelukke ændringer i tidsplanen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

For tredje dag i streg er der smittede: Fem personer er testet positive siden fredag

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tre fodboldhold i Ringkøbing IF påvirket af corona - en spiller er testet positiv

Annonce