Annonce
Ringkøbing-Skjern

Vaskeægte efterårsweekend i vente: Voldsom regn og blæst i vente

Weekenden bliver både våd og blæsende. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Det bliver en rigtig indendørsweekend - der kommer vindstød af stormstyrke og op mod 30 mm regn på én dag.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Egentlig kunne man godt begynde at finde paraplyen frem til weekenden - men det kan nok være lige meget, for den risikerer alligevel bare at blæse ad Pommern til.

Faktisk er det i det hele taget en rigtig god weekend at bruge indendøre - med mindre man altså elsker ekstremt efterårsvejr.

Det begynder allerede i aften, viser DMI's udsigt for vestkysten. Det får den nationale vejrtjeneste til at advare om risiko for vindstød af stormstyrke.

"Der er risiko for stormende kuling 20-22 m/s fra sydvest, med vindstød af stormstyrke 25-28 m/s", skriver DMI i sin varsling, der gælder fra klokken 23.00 fredag aften til klokken 5.00 lørdag morgen.

Annonce

Ualmindelig våd oktober

DMI fortæller, at blæsten kan medføre, at tagsten blæser ned, store grene knækker, samt at træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger.

Hen ad lørdagen løjer den kraftige vind lige så stille af, men dermed er de vejrlige udfordringer ikke forbi. I takt med at vinden lægger sig, skulle der nemlig komme store mængder regn over det vestjyske.

Der kan falde op mod 30 mm. i løbet af lørdagen, hvilket svarer til over en tredjedel af det normale nedbørsniveau for hele oktober på 83 millimeter.

Det er dog ikke en normal oktober i år. Allerede 21. oktober passerede Danmark 100 millimeter nedbør for måneden.

Ifølge klimatolog Mikael Scharling er det muligt, at 2019 slår rekorden som det vådeste år siden 1874,skriver DMI.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce