Navne

Var klar med madkunst før Noma serverede myrer

Hanne Mette Jensen havde inviteret 120 personer for at fejre sit 10-års jubilæum. PR-foto

Hanne Mette Jensen har udviklet forsamlingshuset i Vemb til et kulturhus, hvor der lægges vægt på spændende mad. 10-års jubilæet er netop markeret.

Vemb: - Min livret er selve livet - med lidt grønt samt pyntet med friske krydderurter samt spiselige blomster.

Smiler 54-årige Hanne Mette Jensen, indehaver af Vemb Forsamlings- og Kulturhus, mens hun poetisk formulerer sig. En bygning hun overtog for 10 år siden - og et jubilæum hun fejrede i lørdags ved at invitere 120 af dem, der har bakket hende op i projektet, til fest.

Hanne Mette Jensen har altid interesseret sig for madlavning og produceret mad til andre lige siden gymnasietiden i Aarhus, og da Vestjyllands Højskole for 23 år siden søgte en ny køkkenleder , som skulle omlægge køkkenet til økologisk mad, søgte hun stillingen og fik den.

- Det blev til 21 år på højskolen, hvoraf jeg var køkkenleder i 10 år, og derefter underviste i økologisk madlavning, ølbrygning, osteproduktion, konservering og meget af den gamle viden, som er ved at komme på mode igen efter, at det er gået op for flere og flere, hvor vigtig kosten er for vores velvære, fortæller hun.

Hanne Mette Jensen, 54 år

Job: Madkunstner - Lærer

Bopæl: Kjærsvej 3 7570 Vemb

Familieforhold: I et parforhold

Hobbies: Mad - yoga(nyt) kunst - mennesker.

Motionsvaner: Går ture (nyt yoga)

Det bringer mig i godt humør: At arbejde - sammenkomster - god mad og lyset.

Det kan irritere mig: Lediggang af privat karakter - Folks fordomme - Mangel på etik! Ligegyldighed - Manglende omtanke!.

Min yndlingsferie: Sommerhuset på Sjælland - havet og genkendeligheden af kulturlandskabet.

Det ser jeg i tv: Streamer når jeg gerne vil se noget! Eksempel: Peitersen og Nord Vest passagen! Fremragende udsendelse.

Jeg har senest læst: Om ayavedisk mad teorier (Indisk) tankesæt! Om at spise for at hele sig selv - gennem den kost vi spiser.

Jeg har senest set filmen: "Mine aftner i paradis"

Min bedste musik: P8 Jazz - Elsker det af hele mit hjerte! Var træt efter jubilæet. Men hold nu op livet kom tilbage og ditto farven i kinderne ved at lytte til Curtis Stigers & DR Big Band Nytårstradition - så fantastisk en musikalsk rejse.

Min livret: LIVET - med lidt grønt samt pyntet med friske krydderurter samt spiselige blomster.

Mine ambitioner: At hjælpe til en forståelse af vigtigheden af en god sameksistens på tværs af partiskel og religiøse overbevisninger - et fælles fodslag for vores lille land på størrelse med Hamburg. Det burde være muligt.

- Det har været de mange anstrengelser værd, skåler Hanne Mette Jensen. PR-foto

Slowfood

- Det handler om fiberrig sund økologisk kost med masser af årstidens frugter og grønsager, og slowfood contra fastfood, understreger Hanne Mette Jensen.

Hun arrangerede sommerkurser af både fysisk og kulturel art.

- Så før Noma begyndte at servere myrer og bruge naturens lokale urter, kørte vi kurser som: Er mad kunst? , Eventyrlig Familieuge med Jytte Abildstrøm og Johannes Møllehave og mange flere spændende mennesker. Ugelange vandre- og cykelture i al slags vejr med indlagte kulturbesøg i kirker, egnsmuseer og besøg på de mange sjove små steder, som findes i det vestjyske. Så lavede vi pop-up restauranter med eleverne på kokkelinien, hvoraf de sidste fem år var her i huset i Vemb, fortæller hun.

Der diskes godt op i forsamlings- og kulturhuset. PR-foto

Drømmen

Drømmen om fod under eget bord realiseret i 2008, da Vemb Forsamlingshus blev sat til salg til en rimelig pris. Og senere opdateret med sal og privat lejlighed.

- Et valg, der blev taget med sommerfugle i maven, men også med overbevisning om "at det går nok alt sammen", smiler Hanne Mette Jensen.

For at lære byen at kende og omvendt arrangerede hun fællesspisninger. Det kører stadigvæk med månedlige tilbud som nytårskur med flæsk og persillesovs, torskegilde, italiensk aften med vinsmagning og foredrag m.m.

- Behovet for hjælp til nye ideer blev hurtigt synligt. Det blev starten til foreningen Kulturhusets Venner, hvormed jeg fik en aktiv og iderig bestyrelse op at stå, som sørger for arrangementer af mange forskellige slags. Af kendte personer har vi haft besøg af Søren Dahl fra Cafe Hack, Jørgen Skovbo fra Nak og Æd, hvor jeg var den skøre kok Nikolaj Kirk, Susanne Breuning og mange andre sjove og interessante mennesker. Herudover har vi den årlige Vemb Musikfestival og den tre dage lange Vemb Kunstudstilling, som afholdes i år for 38. gang, fortæller hun.

Nye tiltag

Her i 2019 arbejder bestyrelsen på nye tiltag. Blandt andet projektet "Frikadellens flugt over plankeværket", hvor også Frans Winther fra Odin Teatret deltager. Et projekt på tværs af folkehusene i og omkring Vestjylland, hvor der helt sikkert også bliver mere end bare almindelige frikadeller i Vemb Kultur & Forsamlingshus.

Forsamlings- og kulturhuset rummer i dag "alle typer af begivenheder fra fødsel til grav", som Hanne Mette Jensen formulerer det. Hun lægger lokaler til konferencer, loger, EU-, kommunal- og folketingsvalg, salatkurser, julefrokoster, brunch, polterabender, jubilæer med videre.

Til intime arrangementer på op til 35 personer kan den gamle scene anvendes. Kommer der flere, så anvendes salen.

- Ellers står hverdagen på mad ud af huset, hvor mit ønske altid har været, at gå fra håndværker til kunstner. Noget af en ambition, men heldigvis har jeg rigtig mange kunder, der vender tilbage, og det er vel ikke så dårligt et tegn, smiler kulturhusets ejer.

0/0

Tophistorier

Annonce
Mindeord For abonnenter

Kaj Munks organist er død: Stadil har mistet Fru Stinus

Annonce
Annonce
Navne

Erfaren kok bestyrer i museumscafé

Navne

Ny regionskonsulent i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland

Tophistorier

Navne

Præst på hospice: Påskeugen kan noget særligt

Navne

Guldkonfirmation i Lønborg Kirke

Jubilæum

Jubilar har lavet omkring 2000 regnskaber

Jubilæum

Pludselig er der gået 40 år

Navne

Skjern-præst blev Årets Teolog 2019