Hvide Sande: Det kan blive en helt anderledes oplevelse at gå en tur i Hvide Sande i fremtiden. I hvert fald, hvis det står til scenekunstnerne Inge Agnete Tarpgaard og Diana Wesser, der er gået sammen med ph.d-studerende Sofie Maj Thomasen om at skabe et projekt med titlen 'Wander Walk.'
I en projektbeskrivelse forklarer de tre kvinder, at deltagerne på turen bliver guidet via høretelefoner og ad den vej får instrukser om at interagere med hinanden og omgivelserne - med byens højeste attraktion, Troldbjerg, som omdrejningspunkt:
- Som en gående dans, der bliver permanent installeret i bybilledet og både skabes af landskabet og skaber landskabet på ny, hedder det blandt andet i beskrivelsen af projektet, der tirsdag er på dagsordenen i kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Til første del af projektet har trioen bag 'Wander Walk' ansøgt om 90.000 kroner i støtte. Det samlede budget er på 137.000 kroner, hvoraf honorar til de tre konceptudviklere er den absolut største enkeltpost med et beløb på 50.000 kroner.
Undervejs på turen bliver deltagerne bedt om at udføre specifikke, fysiske handlinger, som over tid bliver en del af Hvide Sandes bybillede som en levende installation.
Fra projektskrivelsen
Gå baglæns på molen
Som et eksempel på en aktivitet på 'Wander Walk'-rundturen i havnebyen nævner projektmagerne dette:
- Undervejs på turen bliver deltagerne bedt om at udføre specifikke, fysiske handlinger, som over tid bliver en del af Hvide Sandes bybillede som en levende installation - for eksempel rulle ned af Troldbjerg, vinke til den anden deltager fra toppen og skue ud over horisonten med hånden skyggende for solen, gå tre skridt baglæns på molen, samle en sten op og placere den et nyt sted.
Instruktør og projektleder Inge Agnete Tarpgaard bor i Velling, mens hendes tyske makker, Diana Wesser, er bosat i Berlin. Sofie Maj Thomsen, der bor i Aarhus, har deltaget i et forskningsprojekt om turisme på vestkysten, lige som hun også har nyttig viden om oplevelsesøkonomi.
Under første del af projektet med 'Wander Walk' vil initiativtagerne blandt andet undersøge, hvordan ruten skal udforme sig, hvad der skal ske undervejs, og om deltagerne guides bedst via lyd, video eller en app på telefonen.