Annonce
Hvide Sande

Var det noget? Du kan rulle ned af Troldbjerg på ny byvandring

Det højeste punkt i Hvide Sande, Troldbjerg, er tænkt som udgangspunkt for en ny form for byvandring, der kræver lidt af deltagerne. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Kunstnere ønsker at berige Hvide Sande med en ny byvandring, hvor deltagerne undervejs skal interagere med hinanden og omgivelserne. Projektet er døbt 'Wander Walk.'

Hvide Sande: Det kan blive en helt anderledes oplevelse at gå en tur i Hvide Sande i fremtiden. I hvert fald, hvis det står til scenekunstnerne Inge Agnete Tarpgaard og Diana Wesser, der er gået sammen med ph.d-studerende Sofie Maj Thomasen om at skabe et projekt med titlen 'Wander Walk.'

I en projektbeskrivelse forklarer de tre kvinder, at deltagerne på turen bliver guidet via høretelefoner og ad den vej får instrukser om at interagere med hinanden og omgivelserne - med byens højeste attraktion, Troldbjerg, som omdrejningspunkt:

- Som en gående dans, der bliver permanent installeret i bybilledet og både skabes af landskabet og skaber landskabet på ny, hedder det blandt andet i beskrivelsen af projektet, der tirsdag er på dagsordenen i kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Til første del af projektet har trioen bag 'Wander Walk' ansøgt om 90.000 kroner i støtte. Det samlede budget er på 137.000 kroner, hvoraf honorar til de tre konceptudviklere er den absolut største enkeltpost med et beløb på 50.000 kroner.

Undervejs på turen bliver deltagerne bedt om at udføre specifikke, fysiske handlinger, som over tid bliver en del af Hvide Sandes bybillede som en levende installation.

Fra projektskrivelsen

Gå baglæns på molen

Som et eksempel på en aktivitet på 'Wander Walk'-rundturen i havnebyen nævner projektmagerne dette:

- Undervejs på turen bliver deltagerne bedt om at udføre specifikke, fysiske handlinger, som over tid bliver en del af Hvide Sandes bybillede som en levende installation - for eksempel rulle ned af Troldbjerg, vinke til den anden deltager fra toppen og skue ud over horisonten med hånden skyggende for solen, gå tre skridt baglæns på molen, samle en sten op og placere den et nyt sted.

Instruktør og projektleder Inge Agnete Tarpgaard bor i Velling, mens hendes tyske makker, Diana Wesser, er bosat i Berlin. Sofie Maj Thomsen, der bor i Aarhus, har deltaget i et forskningsprojekt om turisme på vestkysten, lige som hun også har nyttig viden om oplevelsesøkonomi.

Under første del af projektet med 'Wander Walk' vil initiativtagerne blandt andet undersøge, hvordan ruten skal udforme sig, hvad der skal ske undervejs, og om deltagerne guides bedst via lyd, video eller en app på telefonen.

En af de tre initiativtagere til en nyskabende byvandring, 'Wander Walk,' i Hvide Sande er scenekunstner Inge Agnete Tarpgaard, der bor i Velling. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tag kandidattesten her

Ringkøbing Håndbold For abonnenter

Karakterer og videoanalyse: To spillere fik et 10-tal - men overmagten endte med at blive for stor

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

700 læsere har talt: Her er en skole bedst placeret i Skjern

Hvide Sande For abonnenter

Læser er bekymret for udrykningskøretøjer ved ny smal vejstrækning: Ambulance sad fast

Vestjylland

Hans trailer hoppede af krogen

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Ringkøbing-Skjern

Stigende madpriser på vej: Priser på kunstgødning og sprøjtemidler stryger gennem loftet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Hvide Sande

Husk brandalarmen: Familie glemte tændt stearinlys på brændeovn

Ringkøbing

Venstre-kandidater siger nej til Vestas: Der skal ikke være tung trafik på V. Strandsbjerg

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Navne

Manden bag genopretningen af Skjern Å er død: Fik hjertestop, mens han sov

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Når man er ligeglad med kørekortet, koster det bilen

Ringkøbing

Flere års uenighed er blevet til enighed: I år kommer der julelys i Nygade Nord

Annonce