Annonce
Indland

Vanvittig valgnat - Marianne Karlsmose blev først ristet og så reddet af sin hjemby

Marianne Karlsmose var gennem noget af en rutsjetur natten til onsdag. Først så hun ud til at være ude i kulden, men så, i 11. time, kom redningen fra hendes egen hjemkommune, Ringkøbing-Skjern, der lige nøjagtig gav hende de sidste stemmer, der sendte hende i regionsrådet de næste fire år. Foto: Rune Borre-Jensen / Region Midtjylland

Kristendemokraternes Marianne Karlsmose reddede sig det spinkleste mandat tænkeligt, og vejen dertil var den rene rutsjebanetur, hvor hun røg ind og ud af regionsrådet.

- Det var helt vildt, jeg kan stadig ikke rigtig fatte det.

Nej, der er ikke noget at sige til, hvis Marianne Karlsmose stadig føler sig rundt på gulvet, selv om hun kunne køre hjem fra Viborg med en valgsejr og en plads i regionsrådet.

Først på aftenen så alt nemlig lyserødt ud for Kristendemokraterne.

- Jeg sidder jo der og har en total fest ved at kigge på kommunalvalgsresultaterne for Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor vi bare tordner frem, genfortæller Marianne Karlsmose.

Men festen tager et dyk, da de første resultater fra regionsvalget ruller ind.

- De første tal er fra Lemvig, hvor vi holder skansen nogenlunde, men hvor jeg klart havde regnet med, at vi ville gå frem, siger Marianne Karlsmose.

Knockoutet

Når Marianne Karlsmose siger "vi", så mener hun Kristendemokraterne og Konservative.

De to partier har nemlig været i valgforbund, og Marianne Karlsmoses forventning på valgaftenen er, at Konservative vil beholde sine to nuværende mandater i regionsrådet og hive Kristendemokraterne det sidste stykke med ind på et tredje mandat.

- Men så kommer de næste resultater, og vi kan se, at Konservative går tilbage samtidig med, at vi selv ikke vinder terræn. Så lige pludselig er jeg bare helt ude af billedet, forklarer Marianne Karlsmose.

Eller er hun...?

Annonce

En... To... Tre...

Resultaterne fra Ringkøbing-Skjern Kommune lader mod forventning vente på sig. Det plejer ellers at være en af de hurtigste kommuner til at få stemmerne talt op, men der har tilsyneladende været knas med teknikken.

Netop den kommune er Kristendemokraternes højborg og derfor afgørende for Marianne Karlsmose.

- Imens jeg sidder der og tænker, at det hele er tabt, går min mand rundt derhjemme, og han sætter løbende alle stemmerne ind i et excel-ark og giver mig opdateringer, og pludselig siger han, at nu haler du altså ind.

Håbet om, at de to partier tilsammen kan score tre mandater, er for længst væk, men Kristendemokraterne æder sig stille og roligt ind på det andet mandat. Dommeren er ikke nået til 10 i sin tælling endnu, og måske kan Marianne Karlsmose alligevel nå at samle sig selv op fra kanvassen?

Annonce

Tarm blev redningen

Hun aner ikke, om hun har en chance, men det er så tæt, at hun lusker med, da Anders Kühnau ved 02.30 tiden indkalder til forhandlingsmøder.

- Det var godt nok en ydmyg position at sidde der og forhandle om politiske poster uden at ane, om jeg overhovedet var valgt eller ej, husker Marianne Karlsmose.

Klokken 04.00 får hun meldingen. De tekniske problemer i Ringkøbing-Skjern er løst, og tallene ruller ind. Nu er den helt sikker.

Konservative ryger ned på ét mandat, og Kristendemokraterne tager det andet. Forskellen mellem vind og forsvind er få hundrede stemmer.

- Og det vildeste er, at de allersidste stemmer kommer fra min hjemby, Tarm, hvor jeg får 20 procent af stemmerne. Phew! siger en træt og taknemmelig Marianne Karlsmose klokken 07.38, da avisen taler med hende for sidste gang denne vilde valgnat.

- Jeg ved godt, at jeg sidder på det alleryderste mandat, man kan forestille sig, men jeg fik en plads i Forretningsudvalget og i Psykiatriudvalget, som jeg havde ønsket mig, og jeg har tænkt mig at arbejde benhårdt de næste fire år.

Annonce
Navne For abonnenter

Corona kostede hendes fars liv: Nu har Inge skrevet en kogebog sammen med sin mor

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Spjald blev hjemby for produktion af kjoler og 40 nye arbejdspladser - og andre glimt fra Gamle Dage

Ringkøbing

Han går fra 800 til 5000 kvadratmeter: Mr. Beef kan sagtens bruge al pladsen i ny fabrik

Ringkøbing Håndbold

Fra Okinawa til Vestjylland: Japansk træner i praktik i Ringkøbing Håndbold

Bonnichsen i klumme: Efterretningsvæsenet i Danmark ligger i ruiner

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Stigende elpriser tvinger sommerhusbureau til nytænkning: Lejerne må betale, hvad strømmen reelt koster

Vestjylland For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind og få et smugkig på det spritnye supersygehus

Ringkøbing

Fra rengøringsmedarbejder til kurbadschef: 24-årig rumæner har gjort lynkarriere på Hotel Fjordgården

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Sport

Gidsel bliver på hotellet under træning efter slag i maven

Skjern For abonnenter

Kom med på læsehunden Frejas første arbejdsdag: Firbenet skal hjælpe børn med at blive bedre til at læse

Ringkøbing-Skjern

Overlader sit livsværk til nevø: 25 år efter grisehytte-eventyr er Torben Poulsen klar til et nyt kapitel

Annonce