Hvide Sande

Vanvittig auktion: Halv liter Stauning Whisky solgt for 102.000 kroner

Alex Munch fra Stauning Whisky giver gladeligt hånden til Thomas Sørensen (t.v.), medejer af feriehusudlejningsfirmaet Esmark, der sikrede sig en god flaske whisky for den nette pris af 102.000 kroner. Foto: Henrik Breum

Feriehusudlejningsfirmaet Esmark bød højest, da en helt særlig aftapning Stauning Whisky lørdag eftermiddag var på auktion i Hvide Sande.

Hvide Sande: Hammerslag ved 102.000 kroner!

Det blev resultatet af en vanvittig auktion lørdag eftermiddag på havnen i Hvide Sande, hvor Stauning Whisky havde valgt at udbyde flaske nummer ét af en helt særlig aftapning.

I starten blev der forsigtigt budt ind med bud i tusindkroners-klassen, men lynhurtigt greb auktionen om sig. Et bud på 41.000 kroner blev med ét vekslet ud med et bud på 60.000 kroner - og ligeledes blev 85.000 kroner med ét til imponerende 100.000 kroner for en halv liter single malt whisky.

Det endelige bud på de 102.000 kroner kom fra Thomas Sørensen, der er medejer af firmaet Esmark, der gør sig i udlejning af sommerhuse på vestkysten.

Den rekordhøje salgspris ryger direkte videre til Kræftens Bekæmpelse, som Esmark normalt støtter med et større beløb ved den traditionsrige Lyserød Lørdag.

Ifølge Thomas Sørensen er det endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med den kostbare whiskyflaske. Men et bud er, at Esmark selv afholder en auktion over flasken for derved at skaffe endnu flere penge til kræftforskning.

Det særlige ved denne Stauning Whisky er, at den i fem år har ligget i et fad om bord på skonnerten Maja.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Hvide Sande For abonnenter

Se billederne fra indvielsen af Danmarks største vindmøllepark

Skjern

Følg med fotografen i marken: Hvad kornet gemte på

Navne For abonnenter

Slut efter 46 år i den kommunale verden: Nu tager jeg et fjolleår

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Erhverv

Nu får Bente og Niels mere frihed: Købmandsparret i Stadil lukker butikken

Ringkøbing-Skjern

100 svedende hårde kilometer: "Spændende rejse" ventede 80 ultraløbere på vej Ringkøbing Fjord rundt

Annonce