Annonce
Videbæk

Vanvidskørsel: 30-årig kørte med 93 km/t ad Bredgade

Den 30-årige kørte med næsten 100 kilometer i timen ad Bredgade en tirsdag formiddag. Foto: Jørn Deleuran

VIDEBÆK: Tirsdag formiddag 27. november 2018 kom en bil kørende ad Bredgade i Videbæk med ikke mindre end 93 kilometer i timen. Føreren er en 30-årig mand fra lokalområdet, som ikke slap af sted med den vanvittige kørsel ad hovedgaden, hvor fartbegrænsningen ligger på 50 kilometer i timen. Han blev taget af politiet og måtte for nylig indkassere sin straf ved retten i Herning.

Her kom det frem, at den 30-årige allerede var sigtet for overtrædelse af færdselsloven, da han i november sidste år kørte for stærkt. For blot tre uger senere, i december 2018, var han også i retten, hvor han fik en bøde og en frakendelse af kørekortet i tre år.

Denne gang lød straffen også på en bøde på 2250 kroner, ligesom manden fik sin frakendelse forlænget med yderligere seks måneder, så han først i juni 2022, kan se frem til at køre bil på lovlig vis igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce