Annonce
Skjern

Vanvidsmotorcyklist dømt: - Jeg er bare glad for, at jeg ikke har slået nogen eller mig selv ihjel

- Jeg vil gerne hjem og forsøge at redde mit forhold, mit hjem og kontakten til mine børn, forklarede den 44-årige vanvidsmotorcyklist, da han fik det sidste ord. Arkivfoto: Morten Stricker
Det var panik, der fik en 44-årig mand til at tage flugten fra politiet i slutningen af april. Mandag blev han idømt ubetinget fængsel for vanvidskørsel.

Holstebro/Bækmarksbro: Seks måneders fængsel.

En bøde på 20.250 kroner og ingen mulighed for at erhverve sig et kørekort til andet end en lille knallert i 10 år.

Sådan lød dommen over en 44-årig mand fra Skjern, da han mandag eftermiddag blev dømt for vanvidskørsel i slutningen af april.

Annonce

Her overtrådte han et hav af færdselsregler, kørte flere gange over 100 procent for stærkt og udsatte andre menneskers liv for fare, inden han selv styrtede på sin motorcykel med en politibil i hælene på Hedegårdsvej nær Wilhelmsborg Kro.

I retten forklarede den 44-årige, at han var gået i panik, da det gik op for ham, at han på vej mod Vemb havde overhalet en civil politibil.

- Jeg havde intet kørekort, forklarede den 44-årige.

Hans gentagne forsøg på at ryste politiet af sig mislykkedes dog, og derfor gik den vilde politijagt gennem både Vemb og Bækmarksbro, hvor han blandt andet kørte venstre om et helle-anlæg og foretog flere hasarderede overhalinger.

- Jeg er ked af det, jeg har gjort. Meget endda, fortalte den 44-årige i retten.

- Jeg ved godt, at det var hasarderet. Og jeg er bare glad for, at jeg ikke har slået nogen eller mig selv ihjel.

Har tidligere mistet kørekortet

I retten erkendte han stort set alle de 14 sigtelser, der var rejst mod ham.

Tre af dem endte dog med at blive frafaldet.

Men det kom også frem, at det ikke var første gang, at den 44-årige vanvidsmotorcyklist var blevet frakendt førerretten i de maksimale 10 år.

Han var dog ved at tage et nyt kørekort, da han forsøgte at stikke af fra politiet den 27. april, forklarede han:

- To dage efter coronaen ramte, skulle jeg have været til teoriprøve, forklarede den 44-årige, der i grundlovsforhøret efter sin anholdelse havde forklaret flugten med, at han ikke ville miste sin motorcykel.

Det kom også frem, at han havde et større misbrug af euforiserende stoffer. Og da han blev anholdt, fandt politiet ud over en mindre portion hash også 13,5 gram amfetamin i mandens lejlighed i Skjern.

Den 44-årige mand har siddet varetægtsfængslet, siden han blev anholdt i slutningen af april, og det mente anklageren, at han skulle blive ved med.

Det protesterede den 44-åriges forsvarer dog imod. Han mente hverken dommens længde eller gentagelsesrisikoen godtgjorde, at den 44-årige skulle sidde bag tremmer, indtil han kan begynde afsoningen af sin seneste dom.

- Jeg vil gerne hjem og forsøge at redde mit forhold, mit hjem og kontakten til mine børn, forklarede den 44-årige, da han fik det sidste ord.

Retten valgte at løslade den 44-årige, indtil dommen kan fuldbyrdes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce