Annonce
Hvide Sande

Vandstanden toppede med 2,27 meter over dagligt vande i Hvide Sande

Hvide Sande Havn har stået under vand flere gange de seneste dage, men nu er det heldigvis slut. Foto Gudrup Pedersen.
Hvide Sande slap godt igennem en nat med høj vandstand og blæst. Der er udsigt til faldende vandstand de kommende dage, men med en top søndag, når det igen blæser op.
Annonce

HVIDE SANDE: Klokken 04.20 natten til onsdag toppede vandstanden i Hvide Sande havn i denne omgang, da DMI registrerede 227 centimeter over dagligt vande. Dermed nåede vandet ikke op på de 233 centimeter, som var varslet.

Vandet stod da også ind over kajkanten, men virksomhederne på havnen var forberedt, og snart efter begyndte vandet at falde. Allerede 20 minutter senere var niveauet 218 centimeter over dagligt vande, og klokken 8 onsdag morgen stod vandstanden på 150 centimeter over dagligt vande.

De kommende dage spår DMI, at vandstanden vil falde mod det normale, og selv om der er udsigt til en stigning i weekenden igen, når det atter begynder at blæse, kommer det slet ikke på niveau med de sidste par dages vandstand. Toppen nås ifølge prognosen søndag aften klokken 20.50 med 177 centimeter over dagligt vande.

Havnevagt René Blom Pedersen oplyser, at det gik stille og roligt for sig i Hvide Sande, da vandet steg. Virksomhederne på havnen var jo forberedt på, hvad der skulle ske, påpeger han, og desuden voldte blæsten ikke problemer; den lå på omkring 13 sekundmeter i middelvinden her til morgen, hvilket svarer til hård vind.

De kommende dage byder på vekslende februarvejr med en del byger, mest med regn eller hagl, men lokalt kan bygerne være med slud eller tøsne og torden, dog ind i mellem også lidt sol.

Temperaturerne kommer til at ligge mellem fire og seks grader, og vinden byder på frisk vind til kuling omkring vest, ved Vestkysten i perioder lokalt op til hård kuling, med vindstød op til stormende kuling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Jeg vil nødig kaldes superspreder men jeg har jo nok smittet nogen

Ringkøbing-Skjern

Mandagens coronatal: Med 24 nye coronatilfælde over weekenden er Ringkøbing-Skjern i samme kategori som Hovedstadsområdet

Debat

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce