Hvide Sande

Vandsportsfestival takker nej til internationalt stævne

Nordens største vandsportsfestival, Waterz, bliver i år afviklet i dagene fra 6. til 14. september i Hvide Sande. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Manglende sponsorindtægter får folkene bag Nordens største vandsportsfestival, Waterz i Hvide Sande, til at skrue lidt ned for ambitionerne forud for årets arrangement til september.

Hvide Sande: Folkene bag Nordens største vandsportsfestival, Waterz i Hvide Sande, har ofte vind i sejlene, men lige nu går bølgerne knapt så højt.

- Vi havde i år en ambition om at udvide til tre internationale stævner, men vi har måttet sande, at vi her tæt på deadline ikke er helt i mål med sponsorindtægterne. Det er vi selvfølgelig kede af, men vi vil omvendt heller ikke slå større brød op, end vi kan bage, siger projektleder Katrine Kock Frandsen, der videre pointerer, at 'enderne skal kunne nå sammen fra starten af.'

Det gør de ikke, og derfor har Waterz valgt at takke nej til muligheden for at blive vært for European Freestyle Pro Tour.

I stedet har Waterz-bestyrelsen besluttet at satse på en anden begivenhed af internationalt format, PWA World Cup i slalom for windsurfere, der lægger sig i slipstrømmen af selve Waterz-festivalen i september.

Folkefest i hallen

Ifølge Katrine Kock Frandsen er det den absolutte verdenselite, der fra 6. til 14. september samles i Hvide Sande, hvor Waterz-teamet vil knytte tætte bånd mellem byen og det store event:

- Målet er at skabe en folkefest, hvor lokale og turister hånd i hånd får et par fantastiske uger med en lang række arrangementer, siger projektlederen.

Et af programpunkterne er en stor fest i Hvide Sande Hallen, hvor Waterz arbejder sammen den lokale koncertforening om at skabe de rette rammer.

I løbet af de kommende måneder vil der bliver offentliggjort flere aktiviteter.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Qvist vil have Vesterhav Syd-høringssvar i byrådet

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

112

Brand hos Nordsø Fisk: Flammerne brændte hul i taget

Annonce