Annonce
Hvide Sande

Vandsportsfestival rider videre på en bølge af succes

Der venter både deltagere og tilskuere spektakulære oplevelser, når Waterz-festivalen 14 dage i september sætter Hvide Sande på verdenskortet. Foto: Brian Engblad.

Nordens største vandsportsfestival, Waterz i Hvide Sande, tiltrækker to events af internationalt format, når det atter går løs på fjorden og havet til september.

Hvide Sande: Folkene bag Nordens største vandsportsfestival, Waterz i Hvide Sande, oplever i den grad medvind for tiden.

Således er det netop faldet på plads, at den såkaldte European Freestyle Pro Tour (EFTP) for første gang nogensinde gæster Danmark, når Hvide Sande blæser til dyst fra 1. til 14. september:

Om valget af Hvide Sande, siger direktør og tourmanager hos European Freestyle Pro Tour, Tom Hartmann:

- Vi har tidligere haft danske deltagere på vores tour, så vi er helt med på, at landet byder på mange gode spots at sejle på. Så vi vurderede, at det var på tide at lægge et stop på vores tour i Danmark. Waterz og faciliteterne i Hvide Sande har opnået et utroligt godt, internationalt ry de senere år. Jeg er ikke i tvivl om, at Waterz og Hvide Sande er det helt rigtige sted at sende vores surfere på vandet for at levere et fantastisk show og levere hårde dyste i kampen om EFTP-titlen.

Det er det ubestridt største program, vi nogensinde har bundet an med

Katrine Kock Frandsen, projektleder, Waterz

Det største program

Hvide Sande og folkene bag Waterz er i fællesskab verdenskendte for godt værtsskab, og derfor lægger internationale surfere gerne vejen forbi.

Endnu et Waterz-event i international klasse er bekræftet til årets festival, men hvad det specifikt er, kan endnu ikke offentliggøres.

Det ligger dog helt fast, at festivalen blandt andet også kommer til at byde på DM i kitesurf samt en afdeling af DM i surf.

I løbet af de to uger med konkurrencer på Ringkøbing Fjord og på Vesterhavet syd for molen i Hvide Sande vil der blive tale om flere end 1000 starter:

- Det er det ubestridt største program, vi nogensinde har bundet an med. Men vi har et fantastisk team, og vi har sat os ned og set hinanden i øjnene og mærket efter, om det er i år, at vi skal vækste med endnu et internationalt arrangement under Waterz, og alle nikkede ja, siger projektleder Katrine Kock Frandsen.

Udvidelsen af programmet lægger helt i tråd med den masterplan for udvikling af Waterz, som blev fremlagt i august måned sidste år, og som inden 2030 skal placere Ringkøbing-Skjern Kommune som Europas førende vandsportsområde.

Sponsorjagt fortsætter

Udvidelsen af årets program med to internationale stævner kræver flere penge, fastslår Katrine Kock Frandsen:

- Vi er ikke i mål endnu, men vi er rigtig glade for, at en række lokale virksomheder kan se værdien i at støtte Waterz - og dermed også gennemførelsen af masterplanen, der i sidste ende skal være med til at tiltrække endnu flere kvalificerede medarbejdere til de lokale virksomheder, endnu flere turister til glæde for den samlede økonomi i Ringkøbing-Skjern Kommune samt tiltrække nye, innovative vandsportsfolk, der kan være med til at øge den samlede økonomi til glæde for os alle i kommunen, siger projektlederen.

Nordens største vandsportsfestival starter med European Fresstyle Pro Tour i dagene fra 1. til 5. september, og derfra bliver der redet videre på sandsynlige bølger af succes - frem mod mesterskaber i windsurfing-slalom, der bliver afviklet fra 9. til 14. september.

Og undervejs bliver der altså blandt andet også kæmpet om de danske mesterskaber i kitesurf og surf.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Skjern Håndbold For abonnenter

Skadet Eggert tripper for at komme i kamp – konkurrenten slubrer spilletiden i sig

Annonce