Annonce
Hvide Sande

Vandsportsfestival rider videre på en bølge af succes

Der venter både deltagere og tilskuere spektakulære oplevelser, når Waterz-festivalen 14 dage i september sætter Hvide Sande på verdenskortet. Foto: Brian Engblad.

Nordens største vandsportsfestival, Waterz i Hvide Sande, tiltrækker to events af internationalt format, når det atter går løs på fjorden og havet til september.

Hvide Sande: Folkene bag Nordens største vandsportsfestival, Waterz i Hvide Sande, oplever i den grad medvind for tiden.

Således er det netop faldet på plads, at den såkaldte European Freestyle Pro Tour (EFTP) for første gang nogensinde gæster Danmark, når Hvide Sande blæser til dyst fra 1. til 14. september:

Om valget af Hvide Sande, siger direktør og tourmanager hos European Freestyle Pro Tour, Tom Hartmann:

- Vi har tidligere haft danske deltagere på vores tour, så vi er helt med på, at landet byder på mange gode spots at sejle på. Så vi vurderede, at det var på tide at lægge et stop på vores tour i Danmark. Waterz og faciliteterne i Hvide Sande har opnået et utroligt godt, internationalt ry de senere år. Jeg er ikke i tvivl om, at Waterz og Hvide Sande er det helt rigtige sted at sende vores surfere på vandet for at levere et fantastisk show og levere hårde dyste i kampen om EFTP-titlen.

Annonce

Det er det ubestridt største program, vi nogensinde har bundet an med

Katrine Kock Frandsen, projektleder, Waterz

Det største program

Hvide Sande og folkene bag Waterz er i fællesskab verdenskendte for godt værtsskab, og derfor lægger internationale surfere gerne vejen forbi.

Endnu et Waterz-event i international klasse er bekræftet til årets festival, men hvad det specifikt er, kan endnu ikke offentliggøres.

Det ligger dog helt fast, at festivalen blandt andet også kommer til at byde på DM i kitesurf samt en afdeling af DM i surf.

I løbet af de to uger med konkurrencer på Ringkøbing Fjord og på Vesterhavet syd for molen i Hvide Sande vil der blive tale om flere end 1000 starter:

- Det er det ubestridt største program, vi nogensinde har bundet an med. Men vi har et fantastisk team, og vi har sat os ned og set hinanden i øjnene og mærket efter, om det er i år, at vi skal vækste med endnu et internationalt arrangement under Waterz, og alle nikkede ja, siger projektleder Katrine Kock Frandsen.

Udvidelsen af programmet lægger helt i tråd med den masterplan for udvikling af Waterz, som blev fremlagt i august måned sidste år, og som inden 2030 skal placere Ringkøbing-Skjern Kommune som Europas førende vandsportsområde.

Sponsorjagt fortsætter

Udvidelsen af årets program med to internationale stævner kræver flere penge, fastslår Katrine Kock Frandsen:

- Vi er ikke i mål endnu, men vi er rigtig glade for, at en række lokale virksomheder kan se værdien i at støtte Waterz - og dermed også gennemførelsen af masterplanen, der i sidste ende skal være med til at tiltrække endnu flere kvalificerede medarbejdere til de lokale virksomheder, endnu flere turister til glæde for den samlede økonomi i Ringkøbing-Skjern Kommune samt tiltrække nye, innovative vandsportsfolk, der kan være med til at øge den samlede økonomi til glæde for os alle i kommunen, siger projektlederen.

Nordens største vandsportsfestival starter med European Fresstyle Pro Tour i dagene fra 1. til 5. september, og derfra bliver der redet videre på sandsynlige bølger af succes - frem mod mesterskaber i windsurfing-slalom, der bliver afviklet fra 9. til 14. september.

Og undervejs bliver der altså blandt andet også kæmpet om de danske mesterskaber i kitesurf og surf.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Frivillige foreninger kan blive fritaget for affaldsgebyr på genbrugspladser

Annonce