Hvide Sande

Vandsportsfestival rider videre på en bølge af succes

Der venter både deltagere og tilskuere spektakulære oplevelser, når Waterz-festivalen 14 dage i september sætter Hvide Sande på verdenskortet. Foto: Brian Engblad.

Nordens største vandsportsfestival, Waterz i Hvide Sande, tiltrækker to events af internationalt format, når det atter går løs på fjorden og havet til september.

Hvide Sande: Folkene bag Nordens største vandsportsfestival, Waterz i Hvide Sande, oplever i den grad medvind for tiden.

Således er det netop faldet på plads, at den såkaldte European Freestyle Pro Tour (EFTP) for første gang nogensinde gæster Danmark, når Hvide Sande blæser til dyst fra 1. til 14. september:

Om valget af Hvide Sande, siger direktør og tourmanager hos European Freestyle Pro Tour, Tom Hartmann:

- Vi har tidligere haft danske deltagere på vores tour, så vi er helt med på, at landet byder på mange gode spots at sejle på. Så vi vurderede, at det var på tide at lægge et stop på vores tour i Danmark. Waterz og faciliteterne i Hvide Sande har opnået et utroligt godt, internationalt ry de senere år. Jeg er ikke i tvivl om, at Waterz og Hvide Sande er det helt rigtige sted at sende vores surfere på vandet for at levere et fantastisk show og levere hårde dyste i kampen om EFTP-titlen.

Det er det ubestridt største program, vi nogensinde har bundet an med

Katrine Kock Frandsen, projektleder, Waterz

Det største program

Hvide Sande og folkene bag Waterz er i fællesskab verdenskendte for godt værtsskab, og derfor lægger internationale surfere gerne vejen forbi.

Endnu et Waterz-event i international klasse er bekræftet til årets festival, men hvad det specifikt er, kan endnu ikke offentliggøres.

Det ligger dog helt fast, at festivalen blandt andet også kommer til at byde på DM i kitesurf samt en afdeling af DM i surf.

I løbet af de to uger med konkurrencer på Ringkøbing Fjord og på Vesterhavet syd for molen i Hvide Sande vil der blive tale om flere end 1000 starter:

- Det er det ubestridt største program, vi nogensinde har bundet an med. Men vi har et fantastisk team, og vi har sat os ned og set hinanden i øjnene og mærket efter, om det er i år, at vi skal vækste med endnu et internationalt arrangement under Waterz, og alle nikkede ja, siger projektleder Katrine Kock Frandsen.

Udvidelsen af programmet lægger helt i tråd med den masterplan for udvikling af Waterz, som blev fremlagt i august måned sidste år, og som inden 2030 skal placere Ringkøbing-Skjern Kommune som Europas førende vandsportsområde.

Sponsorjagt fortsætter

Udvidelsen af årets program med to internationale stævner kræver flere penge, fastslår Katrine Kock Frandsen:

- Vi er ikke i mål endnu, men vi er rigtig glade for, at en række lokale virksomheder kan se værdien i at støtte Waterz - og dermed også gennemførelsen af masterplanen, der i sidste ende skal være med til at tiltrække endnu flere kvalificerede medarbejdere til de lokale virksomheder, endnu flere turister til glæde for den samlede økonomi i Ringkøbing-Skjern Kommune samt tiltrække nye, innovative vandsportsfolk, der kan være med til at øge den samlede økonomi til glæde for os alle i kommunen, siger projektlederen.

Nordens største vandsportsfestival starter med European Fresstyle Pro Tour i dagene fra 1. til 5. september, og derfra bliver der redet videre på sandsynlige bølger af succes - frem mod mesterskaber i windsurfing-slalom, der bliver afviklet fra 9. til 14. september.

Og undervejs bliver der altså blandt andet også kæmpet om de danske mesterskaber i kitesurf og surf.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Vestjylland

Verdensstjerner lægger nok engang vejen omkring Nørre Vosborg

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Ringkøbing-Skjern

Søren Elbæk til nye ministre: Kom og se, hvorfor vi har brug for en 2+1-vej

Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Annonce