Annonce
Hvide Sande

Vandsport og en død tysker skal hive nye borgere til Hvide Sande

Kabelparken og vandsportsfestivalen Waterz har været to af de vægtige argumenter for at få tilflyttere til at flytte til Hvide Sande - nu skal en tv-serie i surfmiljøet også hjælpe med. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Surfing spiller en aktiv rolle, når Ringkøbing-Skjern Kommune skal hive nye beboere til Hvide Sande-området.

Hvide Sande: En ung, tysk surfer bliver slået ihjel.

Det er omdrejningspunktet i den kommende TV 2-serie ”Hvide Sande”, der bliver sendt på kanalen senere i år. Selvom det måske lyder makabert, så kan en rask lille mordgåde i bedste sendetid faktisk være med til at tiltrække nye vandsportsudøvere til området - og det har kommunen tænkt sig ride med på bølgen af.

Det fortæller bosætningskonsulent Dorthe Frydendahl fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi forventer og satser på, at serien bliver en succes, og i kølvandet på det planlægger vi en kampagne for området, fortæller hun til Dagbladet.

Hun kan ikke sige meget om bosætningskampagnen endnu, men den vil spille ind i en række initiativer omkring vandsport, som skal få folk til at bosætte sig på Hvide Sande-egnen.

Fra kommunen vil man nemlig frygtelig gerne have flere surfere og andre vandhunde til området, hvor de har god mulighed for at udnytte både havet og fjorden.

Annonce

Miljø giver tilflyttere tryghed

Man har allerede set en effekt af et initiativ som Waterz, der har tiltrukket faste beboere til egnen. Samtidig har kabelparken været et salgsargument, så man kan komme på vandet uanset vejr og vind.

Og det, at der bliver opbygget et helt miljø omkring vandsporten, er noget, der kan få udefrakommende til at slå sig ned på klitten, siger Dorthe Frydendahl.


Vi ved, at når man skal flytte til nyt område, betyder det meget, at man kan spejle sig i nogen, der har gjort det samme.

Dorthe Frydendahl, bosætningskonsulent


- Vandsportstilflyttere kommer hurtigt ind i netværk på grund af deres fælles interesse. Vi ved, at når man skal flytte til nyt område, betyder det meget, at man kan spejle sig i nogen.

I øjeblikket mærker man en stor interesse for at flytte til Hvide Sande, og der kan coronakrisen faktisk have givet byen en hjælpende hånd.

- Corona har skubbet til, at det er blevet almindeligt at arbejde hjemmefra. Jeg håber, det kan åbne nogle døre i fremtiden, fortæller Dorthe Frydendahl.

- Folk har været nervøse for at bosætte sig langt mod vest – for det er vi jo – og for at være langt væk fra alt. Tidligere har det krævet, at man skulle pendle, men det gør det ikke længere, så det er nok det positive, der er kommet ud af covid-19.

Samtidig påpeger hun, at coronaen har fået mange danskere til at interessere sig for at bruge naturen – og den får man altså masser af, hvis man slår sig ned på klitten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold efter nedtur: Fløjene var på toppen - bagkæden havde problemer

Skjern Håndbold

Nedtur i Skjerns nøglekamp: Cheftræner tror, semifinaleplads kræver mindst 8 af 10 mulige point

Annonce