Annonce
Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Højt humør hos Hans Hansen og Kenneth Hansen. Men de satte også personlig indsamlingsrekord. Privatfoto.
Hans Hansen og Kenneth Hansen vandrede fra Ringkøbing til Aarhus; det kommer kritisk syge børn til gode.

RINGKØBING: Foran dem ventede en vandretur på 135 kilometer, men humøret var højt, da de to fynboer, Hans Hansen og Kenneth Hansen, forrige mandag skålede i øl og Underberg på Æ Ølstouw i Ringkøbing, inden de satte kursen mod Aarhus.

Da de en lille uge senere nåede frem til den irske pub i udkanten af Aarhus, var de nok trætte, men humøret var sikkert endnu højere:

Et af formålene med de to mænds årlige vandretur er nemlig at samle penge ind til kritisk syge børn. Sidste år nåede de op på 72.000 kroner, så de var selvfølgelig spændte på, hvordan det skulle gå i år.

De kom dog godt fra start; allerede på Æ Ølstouw fandt gavmilde vestjyder tegnebogen frem og gav en skærv.

Det blev ved resten af ugen, så da Hansen & Hansen nåede Aarhus, stod pengetermometret på 85.553 kroner.

Pengene går 100 procent til at støtte kritisk syge børn, så der er nogen, der bliver glade, når de to vandringsmænd dukker op!

Undervejs oplevede Hans Hansen og Kenneth Hansen selvfølgelig lidt af hvert. De overnattede i det fri under en presenning, spiste frysetørret mad, og de besteg forresten også Himmelbjerget. En ikke ringe præstation, når man har 15 kilo på ryggen og ikke har trænet forud for turen!

Humøret blev dog holdt oppe, når de om aftenen tjekkede, hvor mange penge til børnene, der var doneret i løbet af dagen - og når de nød en Gylden Dame - en Guld Tuborg! - og en Underberg, og snakkede om, hvad der var sket i løbet af dagen.

Det var fjerde gang, de to fynboer fra Assens vandrede sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Skatteborgerne skal se aftalerne: Kommunen betalte én million for lokaler, men brugte kun for 700.000

Annonce