Annonce
Ringkøbing

Vandkamp: Formand fik 400 opkald efter brud på vandrør, men vil ikke kaste med mudder

Næstformanden i Søndervig Vandværk, Peter Lambæk (th), taler med nogle af de arbejdere, der hjalp med at lukke hullet i vandrøret. Foto: Lars Kryger
Formanden for Søndervig Vandværk var lykkelig for hjælp fra venner under gårsdagens store brud på vandledning ved Søndervig. Han er skuffet over Ringkøbing-Skjern Forsyning, men vil ikke kaste med mudder i pressen.
Annonce

Søndervig: Når uheldet er ude, lokummet brænder eller hovedvandrøret springer, så finder du ud af, hvem dine virkelige venner er.

Den lektie lærte formanden for Søndervig Vandværk, Jens Hebroe, på den hårde måde i går, hvor det viste sig at storebror, Ringkøbing-Skjern Forsyning, i hvert fald ikke hører til de nære venner.

Forhistorien er, at Ringkøbing-Skjern Forsyning har opsagt samarbejdsaftalen med Søndervig Vandværk fra årsskiftet 20-21, fordi de to parter ikke kunne blive enige om betingelserne for et videre samarbejde. Søndervig Vandværk har samtidig valgt selv at stå for projektet med Lalandia.

Så sker der i går et voldsomt brud på hovedvandlinjen i forbindelse med arbejdet med den kommende rundkørsel ved Søndervig, og så har vi vandkampen: Gælder servicekontrakten stadig? eller er Søndervig Vandværk selv ansvarlig for alt omkring Lalandia, også omlægningen af rundkørslen og det uheldige brud på et hovedvandrør? Det er spørgsmålet.

Annonce

Fortolkning

- Det kan bliver en strid om fortolkning af en aftale, lyder det fra bestyrelsesformanden for Ringkøbing-Skjern Forsyning Helge Albertsen, der erkender, at han ikke kender aftalen i detaljer.

Og sådan lød det også fra Jens Hebroe lørdag morgen forud for et bestyrelsesmøde i Søndervig Vandværk.


Jeg er naturligvis skuffet over Ringkøbing-Skjern Forsyning, og vi skal helt klart have en snak med dem om aftalen, om det er et fortolkningsspørgsmål, og om, hvordan de har fortolket den, men jeg vil ikke kaste med mudder i pressen.

Jens Hebroe, formand for Søndervig Vandværk


- Jeg er naturligvis skuffet over Ringkøbing-Skjern Forsyning, og vi skal helt klart have en snak med dem om aftalen, om det er et fortolkningsspørgsmål, og om, hvordan de har fortolket den, men jeg vil ikke kaste med mudder i pressen, sagde han.

Annonce

400 opkald og hjælp fra venner

- Uheldet sker i forbindelse med arbejdet på den nye rundkørsel. En mand i en gravko rammer lige ned i vandrøret, og der kommer et kæmpe brud på seks meter, som ikke bare sådan lige kan repareres, siger Jens Hebroe.

- Der er ingen, der er mere ked af det end den unge mand i gravkoen. Uheldet sker tilmed lige før middag, hvor han har fyraften, siger Jens Hebroe.

- Da Ringkøbing-Skjern Forsyning ikke ville hjælpe os, var vi bare nødt til at tage aktion. Vi skulle bare have det her løst. Der stod folk uden vand i over seks timer på én af  årets varmeste dage og med mange turister i sommerhusene. Det er ikke godt. Der var også landbrug med mink og kreaturer, der ikke kunne få vand, så det var hektiske timer, siger Jens Hebroe, der i parantes bemærket fik 400 opkald i løbet af dagen.

- Bestyrelsen og venner af huset gik i krig. Blandt andet trådte entreprønør Harry Andersen, der arbejder på Lalandia-byggeriet, til. Vandværkerne i Kloster og Lem hjalp os også meget. Det er rart med venner af huset, når uheldet er ude, og jeg forstår ikke, at Ringkøbing-Skjern Forsyning ikke trådte til. Det gav ikke plusser i karakterbogen, siger Jens Hebroe.

Annonce

Kvajebajere

Bestyrelsesformand for Ringkøbing-Skjern Forsyning, byrådsmedlem Helge Albertsen (S), siger, at han da havde ondt af, at Søndervig Vandværk stod med et stort ledningsbrud i går.

- Entreprenøren bliver nok nødt til at give en omgang kvajebajere. Det er pokkers uheldigt, når den slags sker, men vi ved jo, at den slags sker ved store projekter, og så er det bare med at få det udbedret så hurtigt som muligt.

- At samarbejdet ophører, og at uheldet så sker dagen efter en generalforsamling i Søndervig Vandværk, er to forskellige ting. De to ting kan ikke kædes sammen. Samarbejdet er ophørt, og de har valgt at stå for projektet i Søndervig. Det har de valgt med de overvejelser og de risici, der er ved det, siger Helge Albertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce